Sollentunas B damer besegrar Vallentuna och säkrar en plats i Superettan nästa säsong

Sollentuna B damer mötte Vallentuna i näst sista matchen i Vårettan Norra. Inför matchen var förutsättningarna så att Sollentuna behövde endast 1 poäng på de två kvarvarande matcherna för att komma topp tre i serien och därmed säkra en plats i Superettan. Nu visade det sig att B damerna inte nöjde sig med bara en poäng utan ville ha alla 3 poäng denna dag och man passade på att bjuda Vallentuna på sin första förlust i serien. Slutresultatet blev 3-1 (25-27, 25-22, 25-16, 26-24).

 

Lördagen den 31 mars var inte den bäst valda matchdagen för Sollentuna då den krockade med Högskoleprovet. Naturligtvis valde de som skrev provet rätt men det gjorde också att det blev en något tunnare trupp som Sollentuna kunde komma till match med. Något fundersam blev också coachen när det visade sig att av de närvarande 8 spelarna så fanns det både huvudvärk och knäproblem. I truppen hade man dessutom bara en center men däremot tre passare. För andra helgen i rad blir det Sophie Ågren som får göra ett inhopp som center.

Vallentuna vinner första bollen i första set, men därefter är det Sollentuna som ser ut att njuta mest av matchen och vågar slappna av mer i spelet. Ledning 13-8 och 17-12 och B damerna har kontrollen på spelet, men man avslutar setet på tok för dåligt. Vid 22-18 är det ofokuserat i serven vilket leder till 4 raka servemissar och trots att man har setbollar 24-23 och 25-24 så har man inte skärpan utan förlorar mycket slarvigt första set.

Kallduschen över setförlusten gör att man hamnar efter i andra set och ligger några poäng efter. Det är först vid 18-18 som man är ikapp. Sollentuna ligger sen poängen före och vid 22-22 så tar man tre raka poäng och utjämnar till 1-1. Reaktionen blir nu den omvända och för gästande Vallentuna fungerar ingenting i inledningen av tredje set där Sollentuna drar ifrån till 10-1. Vallentunas coachning är aktiv, men den blir lite för het och det gula kortet åker fram vilket naturligtvis ger enkel poäng till hemmalaget. Just som det ser ut att kunna bli lite nerv i andra set då ledningen krympt till 21-15 så gör Sollentuna ett ryck och avslutar setet med en riktigt bra period.

Inför det fjärde setet så vet laget att man säkrat en plats i Superettan och slappnar av en smula förmycket inledningsvis. Men underläge 0-4 vänds till ledning 6-4 i en stark serverunda och medan Vallentuna kämpar för att få till ett skiljeset så går ett tag det mesta hem för Sollentuna och man tar ledningen 17-13. Slutet på setet blir jämnt och spännande med långa bolldueller och Vallentuna skaffar sig setboll vid 23-24. Sollentuna tar tre raka poäng där Caroline Werner sätter matchbollen på en listig dropp.


Sollentunas B damer denna dag
övre: Carolina Ljung, Sophie Ågren, Tina Thurin, Sandra Hallström
undre: Emelie Nordlande, Sanna Thurin, Elin Hellström, Caroline Werner

Laget för dagen bestod av många spelare i Sollentunas kommande JSM-lag där 5 spelare tillvardags tillhör A-lagstruppen. Inledningsvis så märktes det lite att det inte varit så mycket matchande för dessa spelare då det var en hel del enkla misstag på kommunikation. Varefter matchen fortskred blev man mer säker på sina olika uppgifter och speciellt i de två sista seten så märktes det ett större lugn hos spelarna. Caroline Werner var Sollentunas gigant på planen och öste in poäng på sin högerkant. Servemottaget fungerade riktigt bra matchen igenom med Sanna Thurin och Carolina Ljung som styrde upp mottagslinjen. Sophie Ågren löser centeruppgiften på det sätt man kan förvänta sig och bidrar därutöver med bra servar och bra baklinjespel.

I och med vinsten så har Sollentunas B damer lagt sig tvåa i Vårettan Norra och är därmed när endast en match återstår klara för Superettan säsongen 12/13.

Peter Hodor, sportchef för damlaget, kommenterar att B-laget är klara för Superettan så här:

– Det är riktigt roligt att B damerna går upp till Superettan. Det är viktigt i vår satsning på att få fram egna produkter att vi kan ha ett B-lag i den näst högsta serien i Sverige. Att det är våra egna juniorer som gör det är ett bra betyg till vår ungdomsverksamhet. Jag skickar ett grattis till alla inblandade!

Nästa match:

KFUM Skellefteå – Sollentuna B, lördagen 14 april 12:00, Eddahallen Skellefteå

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1134&k=LS1134&p=1