Ännu en seger för Sollentuna C damer

Lördagen den 24:e mars stod seriematch i Vårtvåan på programmet för Sollentuna C damer. Då det var U19 SM-kval i Eskilstuna saknade Sollentunas B/C- lag många spelare samt coach och alla resurser fick tas till för att få till ett komplett lag. Resultatet efter knappt en timmes spel blev 3-0 (25-16, 25-17, 25-11) till Sollentuna som genomför matchen med övertygelse.

Matchens första boll blev en lång duell där Bromma överraskar med bra försvarsspel. Sollentuna har bra tålamod i anfallsspelet och vinner slutligen bollen tack vare bra spike från Sara. Genom varierat anfall och flera servess sätts Bromma snart under press men efter lite slarv i blockupptäckning från Sollentunas sida är det nästintill kvitterat. Gästande Sollentuna rycker upp sig successivt och tar många anfallspoäng, men det är inte förrän Amanda går ner och pressar på ordentligt i serve som det riktiga rycket kommer. Sollentuna kan då enkelt ro hem setet med 25-16.

Andra set börjar stabilt. Amanda står för servpress och Sara och Silvia för bra anfall och block. Sedan tappar C-tjejerna koncentrationen och framspel av gratis boll samt defence går inte alls som de ska. Misskommunikation och oro råder några bollar innan Anita genom både bra block och spike avancerar till 11-9. Resten av setet är tidvis lite knackigt men man kommer till anfall betydligt oftare och avståndet från motståndarna ökar. Sara pressar på i serve och Petra avslutar setet med två hårda anfallsbollar. Sollentuna vinner även andra set med resultatet 25-17.

I tredje set släpper Sollentuna alla spärrar och man spelar stabilt och koncentrerat setet igenom, bortsett från några få försvarsmissar. Vid 16-7 går Sara ner och servar och efter avslutad serverunda med flera ess står det plötsligt 21-7. Bromma knappar in några poäng men Sollentuna avslutar snart setet med 25-11 och det slutliga resultatet blir 3-0 till Sollentuna. Samtliga spelare ska vara nöjda med sin insats då alla levererade matchen igenom. Extra cred får Sara Von Sydow som hoppar in och spelar på hög nivå trots att hon inte tränat volleyboll på över ett halvår. De som spelade var Milli, Amanda, Silvia, Annika, Anita, Petra och Sara samt dagens coach och skribent – Lydia Karlsson.

I och med segern har Sollentunas C damer 7-0 i matcher i Vårtvåan. Med 3 poäng i matchen samtidigt som enda laget som kunde nå i kapp Sollentuna åkte på en förlust så har C damerna redan säkrat seriesegern i Vårtvåan Nordöstra. Till hösten kommer Sollentuna C damer att återfinnas i Division 1.

Sista matchen i serien spelas nu på söndag och även om seriesegern är klar så är det lite av en hedersak av avsluta med en clear round.