AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer kvitterar kvartsfinalserien

Sollentunas damlag besegrade på onsdagskvällen storsatsande Lindesberg med 3-1 i set (16-25, 25-21, 25-22, 25-10) och det står därmed 1-1 i matcher inför lördagens match på bortaplan. Den andra kvartsfinalen var en svängig historia som först dominerades av Lindesberg, sedan var jämn och för att till sist domineras av Sollentuna.

 

Första set börjar med bra servande av Lindesberg och svajig servemottagning från Sollentunas sida. När man väl fick anfalla så var det alltför tamt och Lindesberg kontrollerade matchen. Lindesbergs servemottagning var i detta set stabil och man fick med alla sina anfallsvapen i spelet, där man kunde avgöra enkelt både från kanterna och ”rafsa” ner ett par bollar i mitten. Sollentuna såg spända ut och setet enkelt till Lindesberg med 25-16.

Andra set börjar bättre från Sollentunas sida och man skaffar sig direkt ett par bollars försprång tidigt i setet. Servemottagningen är fortsatt lite ojämn men man får bättre press på sina servar vilket gör att Lindesbergs servemottagning sjunker i kvalitet. Sollentunas Brittney Page börjar i detta set komma igång ordentligt i anfallet vilket gör att Sollentuna kan behålla försprånget genom stort set hela setet. Lindesberg kommer ett par gånger nära men Sollentuna är starkare och vinner setet med 25-21.

Tredje set börjar katastrofalt från Sollentunas sida och man ligger under med hela 2-8 där man inte får ordning på spelet alls. En servemottagningsrockad där Sanna Thurin kommer in på liberopositionen gör att servemottagningen blir stabilare och man kan sakta men säkert gå ikapp vid 17-17. Här gör Sollentuna en bra serverunda i Brittney Pages serve och skaffar sig ett försprång med 20-17 där den sista poängen vinns lite tack vare domaren som blåser till spel samtidigt som Lindesberg störs av tutan för spelarbyte och Sollentuna kan vinna poängen genom ett serveess. Vid 22-20 vinner Sollentuna en mycket viktig poäng där bollen passerar nätet ett flertal gånger innan Sofia Harlin kan vinna den genom ett anfall via blocket. Sollentuna vinner sedermera setet med 25-22.

I fjärde set är det bara ett lag på banan och det är Sollentuna. Lindesbergs tränare Matthew Botsford kan vara allt annat än nöjd med lagets spel i detta set där man varvar usel servemottagning med kommunikationsmissar och rena anfallsmisstag. Servemottagarna får så mycket problem att man t.o.m. tvingas byta bort sin libero Sofie Lundberg mot en center vilket är mycket ovanligt att se. Sollentuna har totalt grepp över setet och går fram till 14-5 genom bra anfallsspel genom främst Brittney Page och Agata Talisz. Lindesberg gör vad de kan och byter ett flertal spelare men inget stoppar Sollentuna denna kväll och man vinner fjärde set med förkrossande 25-10.

Kommentar från Sollentunas tränare Daniel Glimvert:

– Starkt av oss att komma tillbaka efter ha blivit utspelade i första set och dessutom ligga under stort i det tredje. Idag får vi med Brittney Page på ett helt annat sätt än i förra matchen vilket får med sig hela laget. Att kunna vinna så pass stort mot ett lag som storsatsat under flera säsonger och siktar på både SM-guld och Europacupspel är förstås meriterande. Nu ligger pressen helt klart på Lindesberg som är stora favoriter i denna kvartsfinal och det ska bli kul att komma till deras hemmaplan på lördag och se om vi kan störa dem.

Till bästa spelare i Sollentuna valdes Brittney Page som dominerade stort i anfallet och visade att hon tillhör de bästa spelarna i serien.

kvartsfinal 3:5
Lindesberg – Sollentuna, lördagen 17 mars kl 16:00 i Lindesbergjallen

kvartsfinal 4:5
Sollentuna – Lindesberg, måndagen 19 mars kl 19:00 i ArenaSatelliten, Sollentuna

foto: Anders Harlin