Senaste perioden för våra 95/96 tjejer har varit som Östersjöns vatten, lite sött och lite salt

Vi har den senaste perioden blandat resultaten lite grann, vilket är ovanligt för våra 95 96 tjejer. Det brukar ju mest vara tal om vinster och nu har vi inkasserat några förluster också. Förluster har ju dock en tendens att vara lärorikare än vinster.

Perioden började med en match mot Lidingö en måndagskväll.


SVK E – Lidingö 5/3


SVK E spelade i måndags en uppskjuten match borta mot Lidingö.
E laget har vunnit alla matcher fram till i måndags då det blev förlust med 3-2.
Då laget haft sportlov och inte rört en boll på en vecka var vi oroliga för hur det skulle gå.


Vi började mycket bra och servade sönder Lidingö i första set. Fina servar av Natta och Hedvig.
I andra set startade vi bra men Lidingö kom nästan i fatt, men vi lyckades vinna setet med 25-23.
Resten av matchen vill vi helst glömma då vi inte lyckades med något.
Lidingö spelade upp sig och tog tillbaka de flesta bollarna och anföll smart och listigt.
Volleyboll är en sport som bygger på att göra så få misstag som möjligt.
Med så många enkla misstag som vi gjorde från set tre är det nästan omöjligt att vinna matcher.


Match mot Puls för SVK E 10/3.


Det var med viss förvåning som jag kliver in i Satelliten på lördag morgon 08:00 och hela lokalen är riggad som värsta Elitseriematchen. Det var ju naturligtvis förberedelserna för ‘Senior’ matchen som var i full gång.
Det var full fart vid sidan av planen, ställningar som byggdes, orkestrar som övade, norska TV producenter som gick runt och konstant talade i telefon . Med andra ord, lite kaos. Nu bekom detta inte våra tjejer nämnvärt utan det vara snarare så att fokus var bättre än vad den kanske annars kan vara tidiga morgonmatcher. Första set klarades av koncentrerat och Puls gavs ingen pardon, 25-7. Det som var extra kul att se var att framspelen funkade bra och då följer allt annat med av sig självt. Andra set fortsatte på samma sätt men i slutet av setet tappade vi lite koncentration och slutsiffrorna blev 25-20. Lite tillrättavisning vid sidbytet och fokus var tillbaka. Tredje 25-13. Lite extra beröm i denna match till Lola som nu har börjat kunna kontrollera sina krafter. Ett riktigt bra servande och centerspel från henne gav många poäng.


Spelade i E  gjorde      Lola, Alice, Tove, Anna L, Aliide, Hedvig, Sofia N, Asena och Hanna HMatch mot Jomala för SVK D 10/3


Även D gänget verkade dra nytta av den ökade uppmärksamheten och nu hade dessutom publiken fyllts på av skånebesök från RIG. Att möta ett taggat och koncentrerat SVK D är inte lätt för något lag och Jomala var helt enkelt ett nummer för små. Segersiffrorna skrevs till 25-6, 25-12 och 25-13 . Bland annat bjöd Hanna R-L bland annat publiken på 10 hoppservar i rad varav 9 var ess. Även i övrigt var spelet väldigt stabilt.


Spelade i D gjorde  Camilla, Jenny, Lucie, Hanna R-L, Ann, Bella, Linnea B och Sofia L 


sönd 12/3


Så var det dags för den sista omgången i Stockholms Cup innan slutspelet och uppdraget denna dag var främst att se till att både Uno och Due blev kvar i svart grupp och därmed inte skulle behöva kvala inför slutspelet 1/4.


Due


Due ställdes mot ett väldigt tufft motstånd i första matchen då ett Södetelge med alla sina bästa spelare stod på andra sidan. Det visade sig vara alltför svårt så här tidigt på morgonen. Framför allt firade S-telge stora framgångar med ett väldigt bra servande. Klar förlust i första matchen. Men vi bröt ihop och kom igen till den allra viktigaste matchen för dan. Den som visade sig bli avgörande för om vi skulle bli kvar i svart grupp eller ej. Kolbäck stod nu på andra sidan, ett lag som Due både har vunnit och förlorat mot under säsongen. Nu var det tydligt att förlust skulle det inte bli idag. Ett koncentrerat Due tog tidigt tag i dirigentpinnen och med ett stabilt servmottagande , bra anfall och effektiva servar så blev det en relativt klar 2-0 seger och genom det 2:a i gruppen. Målet var nått. I semi ställdes sen Due mot vårt eget Uno och där blev det förlust mot trots att det bitvis var jämnt.  När det sen var dags för tredjepris matchen så var Due tjejerna lite trötta och det blev förlust mot ett av våra egna 97-lag. Speciellt beröm idag till Anna E som har utvecklats till en riktigt bra libero.


Spelade i Due gjorde Lola, Anna E, Tove, Lucie, Anna S, Victoria, Ann, Matilda och AliideUno


Även uno hade ju som målsättning att hänga kvar i svart grupp, vilket dom klarade med bravur. De två 97 lagen besegrades relativt enkelt i gruppspelet och i semi, seger mot Due. Som ‘vanligt’ final mot Södertelge som för dagen var starkare. Trots att Uno lyckades ta 1:a set relativt stabilt så orkade vi inte hela vägen utan förlorade tredje set med 12-15. Det var inget tvivel om att finalen var av annan kvalité än något annat som hade visats upp i Brunnsängsskolan under dagen. Båda lagen bjöd upp till härligt spel och jag håller inte för otroligt att just dessa två lag även kommer att mötas i två finaler till under våren och då hoppas vi att utfallet blir ett annat, när vi nu för en gångs skull även får drivas av revansch lusta.
Lite extra plus idag till Anna L som i finalen slog in en del riktigt hårda spikes .


Spelade i Uno gjorde Alice, Natta, Camilla, Jenny, Anna L, Hanna R-L och Elin.