AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F97 i Stockholm Volley Cup omg 5 FU17

Så var det dags för den sista omgången i SVC, denna gång i Brunnsängshallen innan slutspelet i månadsskiftet mars-april.

Vi ställde som vanligt upp med våra två lag Sollet Vit & Röd. Återigen drabbades vår något tunna trupp, 15 spelare, av återbud pga sjukdom och annat. Endast 10, varav en med jetlag och en från sjuksängen, kunde ställa upp. Återigen räddades vi av F98-tjejerna, vilka själva debuterade i de “stora” sammanhangen med två lag. Våra lag stärktes av Emmorna Lundberg och Persson, Emma L i Vit och Emma P i Röd.

I gruppspelet hade vi varandra och Uno – ingen höjdare direkt. Vit inledde mot Uno och höll spelet uppe hyfsat i första set, för att sedan tappa det andra lite väl enkelt. 25-21 och 25-16 skrevs siffrorna till Unos fördel.
Sedan var det dags för internmötet. Båda lagen spelade egentligen bedrövligt, men i första set var Röd minst bedrövligt och i andra var Vit aningen mindre bedrövligt. 24-26 och 25-20, Vits siffror först. I skiljesetet klappade Röd ihop fullständigt och siffrorna blev 15-5. Och man började på 5-5….

Vit gick alltså till semifinal där, som vanligt, Södertelge stod på andra sidan. Och som vanligt vann de med 25-21 och 25-14. börjar bli lite enformigt. Enda trösten är att även Uno förlorade mot S-telge i finalen.
I matchen om tredje plats vann Vit mot Due med 25-21 och 25-19. Bra jobbat och riktigt bra spel!

Röd mötte sedan Uno i gruppspelet och mönstret upprepade sig: Hyfsat i första och ras i andra: 22-25 och 11-25..
Sist i gruppen och måstematch för att undvika sistaplatsen i gruppen..
Röd hade nu verkligen kniven mot strupen: Förlust mot Kolbäck och kvalspel inför slutspelet. Alltså både lördag och söndag i Brunnsängshallen.. Inte kul. Röd tog första setet men orkade inte fullt ut i andra… I tredje var nerverna utanpå, coachens puls uppe i 300 (lugna dig, det är bara ungdomsvolley…) och allmänt virrigt. Till slut så fick spelarna ordning på sig och spelet och vann till allmän Solletglädje: 25-19, 21-25 och 15-11. Vi har alltså samtliga 96 och 97-lag i slutspelet utan kval!

Totalt sett kan sägas att 97:orna kan betydligt bättre och våra inlånade Emmor skötte sig utmärkt!

Vit: Linn, Hanna, Matilda, Natalie, Carolina och Emma L. Coach: Agneta K
Röd: Linnea, Sofia, Amanda, Lovisa, Emelie och Emma P. Coach: Micke B