AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tung förlust för Sollentunas B Damer

Sollentunas B damer hade chansen att säkra en topp tre
plats i Vårettan Norra inför matchen mot Solna men lyckades inte alls med det. Istället blir det en match där man kommer in fel och som man aldrig därefter kommer in i. I både andra och tredje setet är man med upp till 10 poäng men tappar där helt. Det blir en svidande förlust med 0-3 (8-25, 15-25, 17-25) som betyder att de två kvarvarande matcherna ökar i betydelse.

 

Matchöppningen börjar med ett 3-6 underläge och därefter rinner poängen iväg underläge 5-17 säger det mesta. B damerna har stora problem med servemottaget och kommer till anfall på alldeles för få bollar. Försvaret hittar inget lugn och osäkerheten sprider sig då ingen riktigt visar att de är beredda att slita på varje boll. 25-8 är den största utspelningen laget fått på de senaste två säsongerna.

Andra och tredje set följer samma mönster där Sollentuna är med hyfsat fram till 10 lika men där seten sedan försvinner med blixtens hastighet. 11-14 i andra set blev till 15-25 och 15-18 i tredje slutar 17-25. Det finns bollar som ger hopp och förmedlar känslan av att ha hittat receptet, men dessa är enskilda händelser. Problemet i baggern gör att Solna inte har några problem med att ställa block/försvar och fånga B damernas anfallsförsök. Omvänt lyckas inte Sollentuna ställa blocket förutom vid ett par tillfällen i tredje set.

Sjukdoms- och skadeläget i truppen har gjort läget ansträngt och dagens insats vittnar om att det behövs en full trupp för att rå på lag som kommer från Superettan. Nu återstår två matcher i Vårettan Norra mot Skellefteå borta och Vallentuna hemma och dagens förlust ökar vikten av att knapra poäng i dessa två matcher.