Sollentunas C Damer vänder och vinner

Sollentunas C Damer vänder ett 0-2 underläge till vinst i matchen mot Stockholms Vingar B i Vårtvåan Nordöstra.

Efter att ha förlorat med minsta möjliga marginal
i de två första seten vänder så spelet och C damerna tar de nästföljande seten relativt enkelt. Mönstret upprepar sig och man vänder även 3-7 till vinst i skiljeset. Slutresultatet blev 3-2 (23-25, 23-25, 25-12, 25-17, 15-12) och i och med segern har C damerna sex raka vinster i Vårtvåan.

Inför matchen var det spelarbrist pga att träningsgruppen är riktigt ansatta av förkylningar och så sent som 2 timmar innan match fanns det bara 5 spelare. Nu blev det precis 6 spelare och man fick ihop lag, men dagen till ära fick man klara sig utan libero.

Första set är jämnt hela vägen och ledningen pendlar med bara någon boll. Sollentuna leder 23-22 men förlorar sedan 3 raka bollar och setet. I andra set leder man med 14-11 innan det svänger till 16-23. Vingar B har här ett mycket bra servemottag och lyckas utnyttja anfall från både mitten och kanter vilket blir för tufft för Sollentuna. Underläge 19-24 hämtas in till 23-24 innan Vingar B lyckas sätta sista poängen.

Inledningsvis i tredje set ser det mörkt ut med underläge 5-9 men därefter lossnar det rejält och energin kommer tillbaka i laget. C damerna börjar plocka det mesta i försvar och får dessutom igång servandet vilket ger en total svängning av matchbilden. 20-3 spelar man och vinner med hela 25-12. Fjärde set leder Sollentuna från start till mål och vinner med samma melodi, dvs försvarslit och bra serve. Skiljeset vill sig inte riktigt och tre servemissar hjälper Vingar B att ta lednigen 3-7 innan Sollentuna vaknar igen och vänder till 8-7. Från 10 lika rycker C damerna till 14-11 och vinner andra raka femsetsmatchen i serven.

Sollentunas C Damer gör en kämpainsats som vänder och vinner matchen för det var tufft att bara vara 6 spelare i laget. Utan libero fick centrarna både ta servemottag och vara med och spela försvar. Inledningsvis famlade hela laget lite med vilka ytor man skulle ta men när man börjat förstå det så kom tryggheten som behövdes för att vända matchen.

C Damerna leder fortfarande tabellen men de senaste två 3-2 vinsterna betyder tappad poäng i varje match och avståndet till tvåan Stjärnfall krymper. Sista matchen 1 april är returmötet hemma mot just Stjärnfall och det kan bli en spännande seriefinal.