AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i första kvartsfinalen för Sollentunas herrar

Det blev en förlust i första kvartfinalen mot Tierp för Sollentunas herrar. Trots att man tog ledningen med 11-7 och 11-8 i de två första seten förlorar man stort då Tierp servar sönder Sollentuna. I tredje set får Sollentuna grepp om Tierps servar och lyckas dessutom bättre i egna anfallet. Fjärde set är jämnt upp till 20-21 innan Tierp tar 4 raka poäng. Slutresultatet blev 1-3 (20-25, 17-25, 25-16, 20-25). Kvartsfinal 2:5 spelas nu på onsdag kl 19:00 i Arena Satelliten, Sollentuna.

 

Första set inleds rätt spänt från båda lagen men framför allt från hemmalaget Tierp som radar upp misstag inledningsvis. Sollentuna leder 11-7 men inbakat i de siffrorna är hela 7 misstag från hemmalaget så lednigen var delvis en bjudning från hemmalaget. Vid ställningen 14-15 svänger setet rejält då Sollentuna står för 5 rena anfallsmissar, 2 misslyckade block och även 3 dåliga mottag. Tierp hade setbollar vid 24-16 men Sollentuna lyckas hyfsa siffrorna till något mer anständiga 20-25.

Andra set småputtrar vidare på samma sätt och Sollentuna är även här i ledningen 11-8 och har faktiskt även ledning 16-15 innan samma mörker drar in. På de nästföljande 11 poängen vinner Tierp 10 och Sollentuna vinner endast en, vilket kommer på en servemiss av Dan Fabry. Tierp kommer in i ett riktigt stim och just Dan Fabry har en serverunda med 4 servess. Att få tag på Tierps serve kändes lika svårt som att greppa tvålen i badkaret. Till 10 minuterspausen gick Sollentuna med böjda huvuden och en anfallseffektivitet på nära noll procent.

Vad än hemmalaget Tierp sa i pausen så hjälpte det inte för i tredje set är det plötsligt en annan scen som spelas upp för publiken. Sollentunas servemottag sitter och så även anfallsspelet. Vid ledning 12-11 drar Sollentuna ifrån till 17-12 och Tierp tar ut Josh Riley för Erik Brandsjö som gör comback och säsongspremiär. Från att ha snittat 55% positiv i servemottag i de två första seten går Sollentuna upp till 90% vilket ger ett välbehövligt spelövertag. Setboll ges via ett riktigt takblock signerat Marin Yngerskog på Dean Bittner.

Fjärde setet är enda setet som inte innehåller starka svängningar. Tierp är i några poängs försprång mest hela tiden med 9-12, 15-17 och 17-20. Sollentuna knappar in via ett passaröverlägg från Andreas Eriksson och två snygga spikes från Diego da Gama Felicissimo. Men vid 20-21 servar Sollentuna lite i lamt i nät och Tierp avslutar med två block och passande nog en backspike av matchens gigant – Dean Bittner.

Kommentar från Sollentunas coach, Lars-Göran “Snillet” Eriksson”:

– Med tanke på att vårt spel inte når några större höjder är det ändå ett resultat vi ska se possitivt på. Tierp har en riktigt bra serve och en av elitseriens bästa högerspelare i Dean Bittner och det vinner man på idag. Vi gör inte många rätt någonstans i dag men lyckas ändå vara med i matchen på något konstigt sätt. Med lite tur hade vi dessutom stått i ett skiljeset. Det finns mycket vi behöver skärpa till oss på till onsdag men gör vi det så är det minsann en ny match. Aspenhallen bjöd på en härlig slutspelsstämning och vi bjöd på en medrest och högröstad bortaklack. Jag hoppas att den fina stämningen kan fortsätta på onsdag, men naturligtvis hoppas jag också att Sollentunaklacken hörs mest.

Matchstatistik:

http://www.cupassist.com/pa/livescore/men/stats.php?year=2011&id=M_M12_104-1112.htm

Kvartsfinal 2:5

Sollentuna – Tierp, onsdagen 7 mars, kl 19:00 i Arena Satelliten, Sollentuna

foto: Anders Harlin