AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Knapp förlust för Sollentunas C herrar mot Uppsala

Sollentunas C herrar inledde Vårtvåan Nordöstra i januari men en ganska enkel och stabil 3-1 seger mot Uppsala. Därefter har laget haft det tufft och åkt på två raka förluster mot ett mycket bra och rutinerat Floby. Inför söndagens match mot just Uppsala fanns stora förhoppningar om ännu en seger. Men även om matchen idg inleddes med seger i första set gick det grus i maskineriet och det blev tillslut en knapp förlust med 2-3 (25-16, 21-25, 26-28, 25-17, 9-15).

 

Uppsala visade dock upp ett mycket bättre spel denna gång, med bra försvarsspel och en för dagen utomordentligt duktig center i form av Adrian Norrby som Sollentuna inte riktigt lyckades få grepp om.

Sollentuna har under de senaste matcherna haft stora problem i sin mottagning. Även idag saknades stabiliteten genom hela matchen även om det känns som laget ändå presterade bättre än i de två senaste matcherna mot Floby. Sollentuna inledde matchen starkt och var aldrig riktigt hotade i första set. Miguel ”Myggan” Santos de sa Perreira stod för ett mycket stabilt inhopp där Sollentuna rycket till sig en 7-poängsledning som man sen aldrig släppte.

I andra set var det helt jämt upp till 11 lika då gästerna ryckte efter framförallt bra block och försvarsspel. Sollentuna spelade alldeles för passivt från kanten varpå Uppsala enkelt kunde kontrollera matchbilden och dra ifrån till en tämligen enkelt setseger. I tredje set kontrollerade Sollentuna tidigt setet och ryckte fram till 24-18 efter stundtals mycket bra spel. Uppsala visade dock på stor vilja och med tuffa servar och en het Adrian Norrby vände man helt på matchen och vann därmed setet med 28-26. I det fjärde setet var det helt jämt upp till 14 lika då Sollentuna ryckte ifrån med hjälp av ett stabilt försvarsspel och bra kantanfall av framförallt Jakob Molin och Johan Silhammer.

Det femte setet inleddes tyvärr svagt från Sollentunas sida och Uppsala kunde tidigt rycka åt sig ett par bollars försprång. Tyvärr presterade Sollentuna sin sämsta mottagning på matchen i detta set och blir då alltför enkelspåriga, vilket leder till att Uppsala helt kontrollerar slutet på matchen med stabila block och ett bra försvarsspel.

I Sollentuna stod Myggan för en mycket bra insats och även Axel Hermansson presterade bra från sin liberoposition hela matchen Hatten av för Uppsala som presterade mycket bättre volleyboll än man mäktade med när lagen senast möttes. Sollentuna har nu två avslutande matcher mot Västerås och hoppas i och med dessa matcher ta sig upp från sista plats (vilken man tog över efter Uppsala) i Vårtvåan nordöstra.