AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer avslutar grundserien starkt!

Sollentunas sista match i grundserien startade lite nervös, men när det släppte släppte det ordentligt. Sollentuna kunde enkelt ta hem matchen med 3-0 (25-19, 25-14, 25-16) efter bra servande och bra block försvarsspel.

 

 

Efter några trevande bollar i början kunde Sollentuna rycka till sig en liten ledning som de förvaltade väl och utökade till vinst med 25-19. Sollentuna fortsatte sedan öka tempot i det andra setet och kunde snabbt rycka till sig en ledning med 8-2, tack vare ett smart anfallspel och bra försvarsspel. Sedan blev det ett ställningskrig där lagen bytte serve med varandra innan Sollentuna la in ytterligare en växel och vann setet med hela 25-14!

I det tredje setet slappnade sollentunatjejerna av lite grand samtidigt som Gislaved satsade allt på serven och det var jämnt fram tills det stod 16-14 till Sollentuna. Där la Sollentuna återigen in den högre växeln och ledningen växte snabbt tack vare flera bra serveserier av bl.a Sofia Harlin och Tanya Paulin.

Sollentuna är idag det klart bättre laget på banan, de är starkare i anfall, block och serve. Båda lagen ger bort förhållandevis lite poäng, men Sollentuna är betydligt bättre på att ta egna poäng. Gislaved hade väldigt svårt att på egen hand vinna tillbaka serverätten, samtidigt som Sollentuna hade ganska lätta att vinna tillbaka serverätten.

Kommentar från coachen Daniel Glimvert:

– Idag servar vi riktigt bra, hela 12 serveess! Samtidigt får vi med oss alla spelare i anfallet. Roligt att se att Agata Talisz verkligen nu har kommit in i spelet, hon gör en riktigt bra match idag. Alla spelarna gör en gedigen insats och vi kan spela ut ordentligt. Nu får vi med oss en bra känsla in i slutspelet, som vi nu verkligen ser fram emot.

 

foto: Anders Harlin och Tobias Leivald