Övertygande seger för Sollentunas B damer

Sollentunas B damer spelade returmatchen mot Rissne i Vårettan Norra på onsdagskvällen i Rissneskolan. Vecka 9 betyder sportlov och inte många spelare hemma och pga förkylningar blev bortfallet så stort att det faktiskt knappt blev ett lag. Nu löste tjejerna som var med det på ett förträffligt sätt och vågade spela ut sitt spel rätt igenom hela matchen, vilket ledde till en klar seger på under timmen. Slutresultatet blev 3-0 (25-17, 25-18, 25-14).

 

Spelarkrisen var stor inför returmatchen mot Rissne som flyttats fram till sportlovsveckan. Det stor centerbrist till matchen och Petra Strömwall som nog aldrig gjort en träningsboll ens som center fick lösa just den uppgiften. På den andra centerpositionen lånades Isabelle Falck in. Övriga ordinarie från B-laget var faktiskt bara två liberos Emelie Nordlander och Milli Llenas samt Lydia Karlsson, fast Lydia fick ta hand om högerkanten i stället för vänster. Laget kompletterat med 2xThurin samt Carro Ljung från A-laget.

Nu var det nog mer det ganska hala golvet som var det största problemet inledningsvis för Sollentuna och man hamnade under med 4-8 i första set. Men via 6 raka anfallspoäng vänder man till 10-8 och man har tagit kommandot om första set med ett betryggande spel. Serven pressar Rissne som inte får till något centerspel och omvänt så fungerar Sollentunas servemottag i det närmaste perfekt. Rissne försöker men gör ett par anfallsmisstag som i kombination med B damernas stabila kantspel gör att man drar ifrån till 19-14. Tina Thurin börjar i slutet på första set hitta Isabelle Falck mer och därmed kommer Sollentunas centerspel med i bilden också.

Andra set är jämnt upp till 10 innan Sollentuna drar ifrån i andra halvan av setet och skaffar sig en stabil 20-15 ledning. Bollduellerna har blivit lite längre och Rissne har börjat få till blocket, men B damerna spelar med stort självförtroende och tålamod och förlorar sällan de längre bollduellerna. I det tredje setet släpper Sollentuna inte på skärpan utan tycks i stället ha bestämt sig för att Rissne inte ska få för många bollar. Man går fram till 11-6 ledning och B damernas kantanfall skördar stora framgångar. I underläge 14-19 tar Rissne timeout och därefter tar Sollentuna 6 raka poäng och här hittar passare Tina verkligen rätt med Isabelle i mitten för hon gör 3 av dessa poäng på mittenanfall.

Vinsten mot Rissne var både skön och viktig i kampen om de högre tabellplaceringarna. Naturligtvis kvitterar alla av dagens åtta medverkande spelare ut ett mycket bra betyg efter en sådan uppvisning. Laget servade mycket bra genom hela matchen och fick stundtals bort Rissnes centerspel helt och hållet. Kanttrion Sanna, Carro och Lydia gjorde massor med poäng och när sedan Tina och Isabelle hittade varandra i mitten blev även det ett effektivt anfallsvapen. Petra spelar klokt och gör det hon ska i sitt extraknäck som tillfällig center. Emelie och Milli som delar på liberosysslan sköter servemottag och försvar som det ska.

Nästa match:

Sollentuna B – Solna, söndagen 11 mars kl 17:00 i Sporthallen, B-hallen

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1134&k=LS1134&p=1