Femte raka för Sollentunas C damer

Det blev den femte raka segern för Sollentunas C damer i Vårtvåan Nordöstra när man bortaslog Stockholms Vingar i en svängig match. Efter en sprakande inledning som tydde på en snabb seger svängde matchen och såg ett tag ut att bli en 1-3 förlust. Men C damerna ville annorlunda och kunde kämpa sig tillbaka till en vinst med siffrorna 3-2 (25-9, 24-26, 17-25, 27-25, 15-12).

Det var ett sportlovsbetonat Sollentuna C damer som entrade Forsgrenska kring 13:00 tiden på eftermiddagen. Match söndagen till vecka 9 är inte lätt och ett tag såg det ut som om C damerna inte ens skulle få ihop lag. De åtta spelarna som var med fick bitvis börja med att lära sig varandras namn och med tanke på den förutsättningen var första set närmast osannolikt bra. Från ledning 4-3 i första set rinner man ifrån till 15-5, 20-7 och trots att Stockholms Vingar förbrukar sina timeouter snabbt hittar man inget motmedel. Sollentuna har stor utdelning på sina servar och plockar konstigt nog alla bollar i försvaret också.

Bra servande av bla Annika och block av Rebecca och Hanna

Andra set blir mest ihågkommet för att bägge lagen hade omgångar med stark servpress. Först är det Vingar som vänder 1-4 till ledning 7-4. Därefter är det C damerna som vänder 6-10 till 16-10 och här kändes det som matchen var på väg att avgöras. Pendeln slår tillbaka och vips är det 19 lika via bra servande av Vingar. Det känns som det håller på att reda ut sig när Sollentuna går fram till 23-22 men därefter är det Vingar som har initiativet och tar andra set med 26-24.

Det tredje setet öppnar med en 5-1 ledning som förbytts till en 5-7 underläge. Därefter får C damerna jaga och nu fungerar spelet inte lika bra längre. Stockholms Vingar har läst in sig och plockar fler bollar i försvar samtidigt som deras servemottag fungerar bra. Sollentuna förlorar fler långa bolldueller än de vinner och det rinner iväg till en ganska stor setförlust till slut.

Sofia Nacksten vänder bollen och två segerorganisatörer Petra och Emelie jublar efter matchbollen.

Även det fjärde setet följer samma mönster men här ligger Sollentuna under hela vägen. Vid 17-20 ser det ut som att det ska bli säsongens första förlust då Sofia Nacksten går ner för att serva. Modigt servande ger ensvängning till i matchen där Sollentuna kan få bort Vingars centerspel och gå fram till ledning 22-20. C damerna sätter 3:e setbollen och tar matchen till ett skiljeset med 27-25.

I skiljeset håller Sollentuna huvudet kallt och vågar samtidigt gå på i anfallen vilket ger ledning 8-5 i sidbytet. Vid 8-8 kliver dagens lagkapten Petra Strömwall fram som stor segerorganisatör och gör två anfallspoäng följt av två blockpoäng vilket ger det försprång man behöver. Matchbollar i massor har C damerna vid 14-9 men slår bort sig lite och det är en dropp signerad Annika Bengtsson som fastställer resultatet till 15-12.

Stora segerorganisatörer var Petra Strömwall och Emelie Nordlander som från sina respektive spiker och liberopositioner styrde upp det egna spelet i ett lag som innan match bitvis inte hälsat på varandra ännu. Även passare Sofia Nacksten ska ha beröm för sitt spel där hon framför allt hittade kanten bra i viktiga lägen. Segern är extra skön då det kändes under både tredje och fjärde set som om det inte bara var motståndarna laget hade emot sig. Det var många märkliga domslut denna eftermiddag.

Spelade gjorde: Petra S, Emelie N, Rebecca H, Annika B, Sofia N, Alice E, Hanna R-L, Camilla H

Det blir att återvända till Forsgrenska nästa söndag igen för match mot Stockholms Vingar B

Nästa match:

Stockholms Vingar B – Sollentuna C, söndagen 11 mars kl 14:00 i Forsgrenska, Stockholm