Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Enkel seger för Sollentunas Damer mot Ljungby

Det blev seger i tre raka set för Sollentuna när man mötte Ljungby i Arena Satelliten på lördagen. Sollentuna tog kommandot tidigt i matchen och kunde genom bra spel säkra tre poäng. Slutresultatet i matchen blev 3-0 (2514, 25-16, 25-18).

Första set började med en bra serverunda i Sofia Harlins serve och man ryckte snabbt åt sig en ledning med 5-0.  Ljungby hade svårt att avgöra bollarna och Sollentuna visade prov på ett stort block genom Tanya Paulin och Brittney Page. Ledningen ökade till hela 12-3 innan Ljungby fick lite ordning på spelet och kunde knapra in en del på försprånget. Sollentunas Brittney Page dominerar på sin vänsterkant och Anna Harlin fördelar i detta set passen på ett bra sätt. Setet enkelt till Sollentuna med hela 25-14.

Andra set börjar där det första slutade och i Sollentuna är det fortsatt Brittney Page som är het i anfallet och man plockar upp mycket bollar i försvar genom framför allt Sofia Harlin. En tidig ledning för Sollentuna blir mindre när Ljungby hittar lite bra spel igen men ett lyckat dubbelbyte där Tina Thurin och Agata Talisz kommer in istället för Anna Harlin och Caroline Werner gör att Sollentuna har en stabil ledning med 17-11. Andra halvan av setet blir en enkel resa för Sollentuna genom bra press på serven och fortsatt stadigt anfallsspel. Sollentuna vinner till slut andra set med 25-16 och ledning med 2-0.

I tredje set startar tränare Daniel Glimvert med Agata Talisz istället för Caroline Werner och Agata gör direkt i inledningen ett par poäng från sin vänsterkant. I börja på det tredje setet har Ljungby bättre anfallsspel vilket gör att Sollentuna tvingas till sin första time-out i matchen vid ställningen 6-8. Efter time-outen är matchen helt jämn tills Sollentuna tar ledningen med 17-16. Här bjuder Ljungby på ett par poäng samtidigt som Brittney Page dominerar fullständigt på sin högerkant genom vasst anfallsspel och bra block. Sollentuna defilerar i mål och vinner tredje set med klara 25-18 när Anna Harlin vinner en tryckduell på nätkanten.