AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Engelholm vann i damernas sista bortamatch

Grundseriens sista bortamatch för Sollentuna Volleys damlag slutade med förlust i tre raka set efter för ojämnt spel av Sollentuna. I första set hade laget ledningen med 22-18 men lyckades inte täppa till. Slutresultatet mot serieledarna blev 0-3 (23-25, 19-25, 18-25).

 

 

Matchen startar i ett högt tempo och vi spelar stundtals mycket bra block, försvar och vänder bra till anfall i första set, samtidigt som Engelholm spelar relativt dålig mottagning när vi servar som vi vill. Tyvärr kan vi inte förvalta övertaget utan tappar ledning 18-22 till förlust och det har vi inte råd med om man skall vinna mot de bättre lagen i serien.

I andra set spelar hemmalaget lite stamtidigt som SVK inte riktigt kommer upp i den nivå där vi vill ligga utan spelar lite för upp och ner med enkla misstag blandat med riktigt bra saker. Lagen följs åt relativt länge men vi tappar initiativet runt 15-16 poäng och kan sedan inte lyckas vända tillbaka trenden.

I tredje set som inleddes kaotiskt redan i paus då hemmalaget via en ”oinbjuden” 10 minuters paus med låst omklädningsrum kan spela ut och utnyttja SVK:s virriga och för dåliga kvalitet på egen sida och enkelt glida fram till 8-2 och 13-5 som de sedan förvaltar fram till 25-18 i sista setet.

David Ottosson, headcoach i dagens match, kommenterar förlusten så här:

– Vi kommer inte upp i den nivå vi önskar i tredje. Vi har höga krav på varandra i laget och vill få ut mer än vad vi får bitvis idag. Vi är på många händer ett ungt och orutinerat lag men vill ändå sätta högre mål än vad många runt omkring oss tror att vi skall prestera. Nu har vi två veckor på oss att jobba stenhårt på träning för att få ut maximalt ur truppen och nå en jämnare kvalitet i spelet, oberoende vilka som står på andra sidan. Kan vi lyckas med det skall inget lag vara säkert när de möter oss i slutspelet.

– Plus idag till Sannas mottagningsspel. Brittney Page levererar på en stadigt mycket hög nivå och överskar mycket positivt i mottagningsmomentet. Carro Werner skall ha beröm för en mycket bra start men måste orka vara aggressiv i flera set i följd. Plus också till Magdalena Kjessel som har en bra blockeringsdag.

foto: Tage Olsin, Olsin Sportfoto