AKTUELLT

Beachläger 2020 - Ingen sommar utan läger!

admin

WOHOO, det blir läger även i sommar för Sollentuna volley Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 26 (måndag 22 juni till och med fredag 26 juni ) för dig som spelar 4-manna, 6-manna, beachvolley eller är intresserad av att prova på volleyboll. På grund av de rådande ...

Sollentunas C Damer vinner över Bromma

Sollentunas C Damer vinner hemma mot Bromma i Vårtvåan Nordöstra. Segern innehöll lite talens magi kring siffran 4, för det är fjärde raka segern av fyra möjliga, man lyckas ha fyra passare på plan samtidigt och sen gjorde spelare i tröja nr 4 en bra insats också. Slutresultatet blev 3-0 (25-17, 25-20, 25-17).

 

Sent på söndagseftermiddagen tog Sollentunas C damer emot Bromma i B-hallen för den fjärde matchen i Vårtvåan Nordöstra som började i januari. Bromma har haft det motigt med idel förluster under hösten i Division 1 och likaså i öppningen av Vårdtvåan, men en 2-3 förlust mot rutinerade Stjärnfall förra helgen gjorde att C damerna förstod att ta matchen på fullaste allvar. Sollentunas C damerna har hittills vunnit sina matcher och bara förlorat ett set, vilket skapat ett självförtroende och som gör att det finns en lekfullhet och glädje i matchspelet då pressen att prestera har släppt sedan länge. Som läget är i träningsgruppen så blev det så att laget för dagen bestod av 9 spelare varav 4 har rollen som passare i normala fall. Nu visade det sig att det funkade riktigt bra och det är endast Amanda Linderoth som matchen igenom sköter passarsysslan.

I första set går man fram till en klar 15-5 ledning via bra servande och distinkt anfallsspel. Då en Brommaspelare stukar foten, vilket leder till ett litet avbrott i matchen, tappar C damerna fokus och tempo och ledningen krymper till 18-12. Då vaknar man till Isabelles serve och går fram till 23-15. Silvia är på hugget från sin centerposition och står för flera poäng.


Isabelle i centeranfall och Sophie på vänsterkanten

I andra setet består Sollentunas vänsterspikers av Sandra och Sophie medan premiärspelande Annika tar hand om högerkanten. Med Sofia som libero betyder det att C damerna har en uppställning med 4 passare på plan. Bromma spelar upp sig i andra set och C damerna leder knappt med 15-14 som ser ut att bli 15 lika pga ett misstänkt uppställningsfel. Det är lite hönsgård i Sollentuna just då men istället för att bli nervösa så rycker man till 22-15 i Annikas serve. I ställning 24-17 slarvar Sollentuna lite och tappar 3 raka poäng innan set nr 2 är vunnet. 

Sista setet inleds med att Isabelle servar fram till ledning 6-1 och därifrån rinner iväg till 16-9 mycket beroende på att det är sällan Bromma tillåts ta två poäng i rad. Sandra och Petra som har hand om vänsterkanten gör många poäng, men matchbollen sätter Isabelle på ett centeranfall.


Sandra och Sofia i servemottag samt segerjubel efter matchbollen

Det finns ingenting att anmärka på i denna match. Servandet var mycket bra och varierat från alla spelare. Kantspikers varierade anfall på kraft med smarta placeringar och dropp. På liberopositionen hittade vi Sofia Nacksten som inte spelat libero sedan Distriktsslaget 2010, dvs på två år, men som kliver in och gör det roller kräver tillsammans med lite mer rutinerande Emelie. Sandra Hallström är nog den som hade den mest utmanande omställningen då hon spelade servemottagande spiker istället för passare, vilket nog inte hänt sedan Volley2000 tiden för 4 år sedan. Centerspelet från Silvia Friggeri och Isabelle Falck var också mycket bra där bägge spelarna gjorde sig spelbara och visade att de ville ha boll. Speciellt Isabelle, i tröja nr 4, bör nog skriva upp vad hon ätit till frukost och lunch för hon var som det heter “on fire” i denna match.

I och med segern har C damerna skaffat sig en 5 poängsledning i tabellen när serien vänder nästa helg.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1138&k=LS1138&p=1

Nästa match:

Stockholms Vingar – Sollentuna C damer, söndagen 26 februari kl 14:00 i Forsgrenska