AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C herrar förlorar mot Floby

Sollentuna C Herrar spelar under våren i Vårtvåan Nordöstra, en serie bestående av Floby VBK, Västerås VBK samt Uppsala VBS B förutom redan nämnda Sollentuna C. SVK C inledde serien med en ganska enkel seger mot Uppsala. Efter ett par veckor med mycket bra träningar fanns det inför söndagens möte mot Floby en förhoppning om ännu en seger, en förhoppning som dock grusades snabbt mot ett välspelande och rutinerat Floby VBK. Slutresultatet blev 0-3 (18-25, 17-25, 16-25).

Ett skakigt SVK C inledde direkt med en missad straffspike som snöpligt föll ner mellan två Sollentunaspelare. Floby rann direkt iväg till ett par poängs försprång vilket SVK C aldrig lyckades hämta igen.

Floby spelade en mogen volleyboll med snabbt spel och många anfallsutvägar, precis ett sådant lag som unga SVK C behöver matchas mot för att själva utvecklas. Tyvärr blir vi dock alltför stressade av Flobys fina spel och istället för att fokusera på vad vi som lag kan göra bättre, så verkar det som att laget långa stunder tittar mer på vad motståndarna gör utan att lyckas lista ut hur dessa skall kunna stoppas.

Floby stod mathen igenom för en stabil insats där framförallt ett fint anfallsspel i kombination med bra försvarsspel bäddade för en enkel seger. Setsiffrorna skrevs till 18-25, 17-25 samt 16-25.

I hemmalaget var det tyvärr inte riktigt någon som höjde sig över mängden, utan alla höll samma nivå som för dagen visade sig alltför låg. Servemottagning och framspel av ”gratisbollar” är något som laget behöver jobba med framöver då denna var alltför dålig i matchen mot Floby. Anfallsspelet hade även detta sina brister men dessvärre får vi svårt att utnyttja alla våra anfallsvägar på grund av alltför svaga framspel till våra passare. Floby är ett duktigt lag som aspirerar på serievinsten men SVK C ska kunna stå upp mycket bättre än vad man visade under söndagens match, något som man hoppas kunna visa redan nästa söndag då det är retur i Floby sporthall.