Sollentunas B damer nära en stor vändning mot Vallentuna

Sollentunas B damer är nära att göra en stor vändning när man mötte Vallentuna borta i Vårettan Norra. Efter en rent ut sagt dålig inledning som resulterade i 0-2 i baken så vaknade B damerna och kämpade sig tillbaka och vann set 3 och 4. Även i femte och avgörande set gör man samma vändning då man går från 2-7 till 10-9, men historien slutar inte helt i dur och vid 12-12 tappar man 3 raka poäng och förlorar därmed matchen. Slutresultatet blev 2-3 (12-25, 19-25, 26-24, 25-23, 12-15). Att ta med sig ett poäng i bortamötet mot Vallentuna får trots allt ses som något possitivt.

 

Inför matchen var det lite motigt i truppen med två spelare förkylda och skadade. Inte bättre blev det timmarna innan då två till var tvugna att lämna återbud och det var inte en fullständigt trupp som värmde upp i Tellushallen. Bara att gilla läget för de spelarna som var på plats.

En bortamatch mot Vallentuna betyder ett arrangemang i lite större skala med speaker, line up och framför allt en riktigt stor publik för att vara Vårettan. Kanske var det därför som Sollentuna var så väldigt bleka inledningsvis. Den första timeouten kom vid 0-6 men föga hjälpte den och underläge 9-17 var ganska logiskt sett till hur spelet såg ut. Inte så mycket fungerade i Sollentuna där servemottaget haltade, passen satt illa, kommunikationen var nära nog obefintlig och spelglädjen lyste med sin frånvaro. I andra set är det jämt upp till 14-14 trots att spelet knappt höjt sig mycket. Vallentuna gör ett ryck till 20-15 och det försprånget räcker för setvinst.


Sandra sträcker ut

Det såg ut att bli en snabb hemresa för 12-13 i tredje set blir till 15-19 men här blossar det äntligen till lite hos Sollentunatjejerna. En stark serverunda av Sanna Thurin gör att det står 19-20 när hon servat klart. Servepressen gjorde det svårt för Vallentuna att sideouta och Sollentuna hade en bra period rent anfallsmässigt. Bara två bollar från matchen var hemmalaget med ledning 23-22 men B damerna krigar på och ett block av passaren Sandra Hallström ger matchen vidare liv, vilket kanske inte kändes helt rättvist.


Sophie anfaller

Fjärde set ser stabilt ut och här lossnar det för Sollentuna som leder med 14-11 innan det blir punktering igen och Vallentuna lyckas ta 5 raka poäng till 14-16. B damerna är i denna fas i matchen det lag som vågar mest och medan hemmalaget mest ser oroliga ut för att förlora fjärde set vågar Sollentuna trycka på lite och det tar dem fram till setbollar 24-21 och setvinst 25-23. Hela tiden balanserar B damerna på en slak lina då spelet inte går som på räls utan man måste kämpa på varje boll. Det känns ungefär som att försöka promenera i ordentlig snömodd – man kommer frammåt men det går inte så fort och detär lite stappligt.

Efter de inledande två seten känns att stå i ett skiljeset som en liten seger i sig. Kanske är det lite övermod hos Sollentunatjejerna för det vill sig inte riktigt i skiljeset utan man hamnar under 2-7 ganska snabbt. Här är det bra serverundor av först Sophie Ågren, Sanna Thurin och sen Elin Hellström som gör att B damerna är i ledning 10-9. Bra serve samt bra blockspel gör att Vallentuna blir tillbakapressat. Vid 12-12 känns det som att ödet förmodligen vill att Sollentuna ska vinna, för varför skulle man ha vänt en sådan klar förlust till ett skiljeset och sedan även göra en vändning i skiljeset om det inte var menat att Sollentuna skulle vinna? Hemmapubliken får sitt och matchens sista tre poäng går till Vallentuna som vinner med 15-12.


Carro anfaller

Med fyra spelare på sjuk- o skadelistan kunde förutsättningarna varit bättre inför matchen. De två första seten är ett mysterium som lämnar frågetecken att fundera över. Men att trots detta komma tillbaka med ett spel som trots att det går lite halvknackigt och nästan besegra Vallentuna är faktiskt något som B damerna ska vara nöjda med. Vid 12-12 i ett skiljeset är det lotteri och de två spikes som då går ut skulle lika gärna kunnat sitta. Så nära var man en överraskande seger. Sanna Thurin och Carro Ljung ska ha en eloge för att man lyckas med bedriften att spela servemottag på två mot ett lag som Vallentuna som är kända för sin starka serve. Att ta serve på två är inget som någon av dem har tränat på.

I och med att man tar poäng av Vallentuna så har Sollentunas B damer tagit poäng i varje match så här långt i Vårettan. Fortsätter man på den linjen så finns det goda chanser att man lyckas ta en eftertraktad plats i Superettan till hösten, men dit är det långt och en match i taget är nog bästa recept.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1134&k=LS1134&p=1