Framgångar för Uno och Due i Vallentunas U-17 Stockholms Cup 10:e feb

Det var 17 lag anmälda till U-17 StockholmsCup i Lördags och högst upp stod Uno, men även Due lyckades med sin målsättning, nämligen att ta sig upp i Svart Grupp igen

Det var tydligt att många förkylningar hade drabbat många lag. Själva fick vi tre sena återbud pga sjukdom, men vi fick ändå ihop 7 spelare till respektive lag. Det är bra med en bred trupp.


Uno


Uno började med en tuff match mot Södertelge direkt på morgonen. Även om uppställningarna inte var riktigt likadana som finalen i SM-kvalet för några veckor sen så är det alltid prestigematcher mot våra vänner från Söder. Dock märktes det att våra tjejer var mer peppade så här tidigt på morgonen och våra två återkommare Camilla och Alice var rejält spelsugna.
Klar 2-0 seger. Mönstret var likadant mot våra egna 97:or. Vi var tyngre och stabilare. Det var egentligen bara när Tugba  hade en väldigt bra serve period som vi blev pressade. Återigen 2-0.
Dags för semifinal mot Kolbäck som under året har utvecklats, vilket är kul. Dock är ett koncentrerat Uno än så länge alltför för svårt. Klar 2-0 seger. Tyvärr blev Camilla skadad i armen och fick åka till sjukhus för undersökning. Som tur var så visade det sig inte vara så allvarligt så hon är snart tillbaka i träning.


Inför finalen mot Södertelge så var vi då bara 6 spelare och när en av oss sen går på utflykt för att handla mat och inte hinner tillbaka till matchstart så är vi bara 5 och tvingas spela med hål, och för att vara ärlig så det där hålet ingen vidare spelare. Nåväl, Lucie kom tillrätta efter halva första set men det blir ändå förlust med 25-22. Efter det så snäppte vi upp spelet en växel och nu var det inget snack. Två relativt snabba set segrar och Uno är nu rankade högst upp. Extra beröm till Alice som var väldigt stor i block och Hanna som inte missar mycket på sin kant. Dessutom blev Ann välförtjänt utsedd till bästa spelare i finalen.


I uno denna dag spelade Lucie, Camilla, Hanna R-L, Alice, Ann, Aliide och Elin


Due


Due ramlade ner i röd grupp efter förra sammandraget eftersom vi då bara ställde upp med ett lag , uno. Uppdraget för due var att spela upp sig till svart grupp, något som man klarade galant. Första matchen mot eskilstuna vanns efter mycket säkert spel med 2-0. Andra matchen spelades mot vallentuna, och också den vanns säkert 2-0. Då var det dags för semifinal mot jomala, ännu en säker 2-0 seger. Finalen spelades mot eskilstuna, och blev en repris av den första gruppspelsmatchen mot just eskilstuna. Säker 2-0 seger. I due spelade denna gång Natta passare, spikers var Anna S, Anna L och Tove, centrar var Matilda och Lola, Anna E gick libero. Laget leddes av en stark trio bestående av Tove, Natta och Anna L. Till matchens lirare i sista matchen valdes Natta, mycket välförtjänt.