AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar vinner femsetare mot Vingåker

Sollentunas herrlag vinner bortamatchen mot Vingåker, men efter en bra start och vinst i första set utvecklar sig matchen till en kamp som går hela vägen till ett 5:e och avgörande skiljeset. Sollentuna är starkare och lyckas ta med sig 2 poäng hem. Slutresultatet blev 3-2 (25-17, 10-25, 2-24, 23-25, 15-11).

 

Första set genomförs mycket bra av Sollentuna som håller nere de egna misstagen till bara 3 st. Det är dessutom en inställning och energi som ger bra spel vilket gör att hemmalaget Vingåker inte kommer åt gästerna. I andra set rinner siffrorna iväg till underläge 7-20 mycket tack vare tre riktigt bra servrundor från Vingåker. Sollentuna är mest statister och inser att setet är förlorat. Naturligtvis är det inte bara Vingåker som är bra utan Sollentuna har stora problem med sitt servemottag som stundtals lämnar en hel del att önska.

Efter den scenförändringen kämpar Sollentuna på i tredje set, men man ligger i början på setet. Servemottaget är inte tillräckligt stabilt för att man ska kunna få med centerspelet och det blir det tunga avslut för kantspikers. Trots det kämpar man sig till ledning 16-14 men det är Vingåker som skaffar sig setbollar vid 24-22. Sollentuna lyckas ta 4 raka poäng och vinner det tredje setet. Det fjärde setet innehåller sämre spel av Sollentuna och man ligger under hela tiden men har ändå möjligheten att vinna setet. En vunnen boll till kvittering i slutet på setet blir till omboll då ett golvlock lyckats hoppa loss. Ombollen går till hemmalaget och setet försvinner med 23-25. I skiljeset hittar Sollentuna tillbaka till spelet i första set och tar tidigt kommandot med 5-1, 10-6 och man vinner skiljeset med 15-11.

Anfallsmässigt är det Martin Yngerskog som är Sollentunas gigant med en effektivitet på 48% vilket är höga siffror för en vänsterkant. Vingåkers högerspelare Jake Rosener får de flesta passen i hemmalaget och har också en riktigt bra anfallseffektivitet med sina 40%.

Lars Göran “Snillet” Eriksson kommenterar segern så här:

– Vi spelar bra i första och sista set och tillsammans med att vi krigar hem det tredje setet så räcker det till seger. Vi tappar en poäng men kan samtidigt åka hem med två och med tanke på att Vingåker har hittat formen så här i slutet på grundserien ska vi kanske vara tacksamma för det. Martin Yngerskog och Diego da Gama Felicissimo drar ett stort lass idag men som lag behöver vi slipa på att hålla en jämnare nivå matcherna igenom. Nu är det bara två omgångar kvar i grundserien och två viktiga hemmamatcher väntar oss som avslutning. Först Örkelljunga hemma och därefter Falkenberg. Bägge bortamatcherna innan jul var inte våra bästa så vi har lite revansch att kräva av oss själva.

Nästa match:

Sollentuna – Örkelljunga, lördag 18 februari kl 17:00 i Arena Satelliten, Sollentuna