AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dagens match för Sollentunas Damer slutar med snöplig förlust

Sollentunas damer spelade en bitvis jämn och spännande match hemma mot Lindesberg, där man i de första två seten lyckades pressa serietrean ordentligt. Men i de nästföljande två seten klarade man inte av att hålla spelet uppe och man föll därmed med 1-3 (21-25, 25-10, 16-25 , 18-25).

 

 
Lindesberg kom till Satelliten med bra form och en stark vårsäsong i ryggen och dessutom förstärkta av ett proffs i allroundspikern Ashley Bayer.
 
Matchen var jämn i första set och spelet höll hög nivå från båda lagen. Sollentuna ledar 20-18 men kan i slutskedet inte riktigt hålla i Bayers hoppserve och tappar första set efter en snöplig avslutning med 21-25. En dålig rotation punkterar första set som annars såg väldigt lovande ut.

I andra setet får matchen en annan karaktär då Sollentuna spelar säsongens bästa set med god serve, vilket resulterar i stabilt block och försvar medans Lindesberg spelar bort sig själva med 10 egna misstag och hela 25-10 i andra set till Sollentuna. Tanya Paulin och Anna Harlin har i detta set två bra servrundor och ledningen var så stor som 20-6, vilket kändes smått overkligt.

Tyvärr får vi sedan se en ny vändning på matchen då Lindesberg får mer och mer ordning på sin serve medans Sollentuna spelar passivt och tappar kvalitet i först mottagning och sedan i det egna servespelet vilket gör att Lindesberg får allt lättare och lättare att vinna sina sideouts. Tredje och fjärde set går relativt enkelt till Lindesberg och förslusten är klar via 1-3 i set.

David Ottosson, assisterande tränare, kommenterar matchen så här:
 
– Spelar som skall ha beröm idag är Tanya Paulin som spelar bra matchen igenom, Brittney Page som spelar riktgt bra mottagning och stort anfall, vår passare Anna Harlin som spelar stadigt matchen igenom samt servmottagnade liberon Sanna Thurin som gör en godkänd insatts. Även Caroline Werners inhopp i tredje set skall ha en eloge för stark anfall och vaket spel i baklinjen.

Nästa match:

Engelholm – Sollentuna, söndagen 19 februari kl 17:00 i Kungsgårshallen, Engelholm

Tabellen:

http://cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD792&k=LS792&p=1

foto: Anders Harlin