Sollentunas B damer vinner över Rissne

I Vårettan Norra var det dags för Sollentunas B damer att ta emot Rissne på hemmaplan. Rissne hade kvalificerat sig för Allsvenskan men valde att avstå, så det var med all respekt som motståndarna togs emot. Trots att spelet hade minst två nivåer till så lyckas ändå B damerna genomföra en klart godkänd match där man vinner med 3-1 (25-19, 16-25, 25-20, 25-18).

Det börjar bra för Sollentuna och man rycker till en 6-2 ledning tack vare två servess och bra anfall. Rissne och kvitterar till 9-9 men därefter skapar B damerna återigen ett försprång till 13-9 och 15-11. Lite problem har man med block/försvar i att välja rätt anfall att blocka eller inte. Rissne gör återigen ett försök att gå ikapp men Sollentuna håller undan via bra servande och bra anfall.

I andra set är det lika fram till 7-7 men B damerna har inte rätta energin och tycks tro att det ska rulla på som i första set. Rissne vill mer och det rinner iväg till 13-17. Istället för att hämta hem blir det istället ett andra ras i poängen och setet går klart till Rissne. Bortalaget får göra för enkla poäng och Sollentuna är för otajta i det enkla spelet.

Men därefter lyckas Sollentuna skärpa till sig, för i set 3 och 4 är det B damerna som har initiativet och man kan i 3:e set ganska kontrollerat gå fram till en 18-13 ledning. Vi det här laget vet man ganska väl vad motståndarna hittar på och spelar riktigt bra block/försvar. Servandet glider iväg mot att bli för snällt och anfallsspelet är lite oskarpt emellanåt och därför blir det inte större siffror än 25-20. I fjärde set går Sollentuna fram till 18-12 ledning och det hela känns lika säket som att investera pengarna i en statsobligation. I lite avstannande tempo vinner B damerna det fjärde setet med 25-18 och inkasserar därmed 3 sköna och friska poäng i Vårettan Norra.

Det finns mer att ta av i anfallsspelet, vilket emellanåt såg lite tamt ut. Även blockspelet kan vässas lite och som laget analyserade själva efter matchen så var det emellanåt även lite tyst på planen. Men att ha mer att ge och ändå vinna 3-1 över ett lag kvalificerat för Allsvenskan är minsann inget man ska gå hem och hänga läpp för, utan snarare visar det att B damernas spel dagar mitt emellan topp och botten räcker väldigt långt. I och med segern har B damerna skrapat ihop 7 poäng på 3 matcher och håller sig i den övre delen av tabellen.

Nästa match spelas mot Vallentuna kommande lördag och just dessa matcher brukar innehålla lite extra känsla och nerv, så nu laddar B damerna lite extra kommande vecka.

Nästa match:

Vallentuna – Sollentuna, lördagen 17 februari kl 12:00 i Tellushallen, Vallentuna