AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tuff och jämn internmatch

Så var det på tisdagskvällen dags för den tuffaste seriematchen hittills denna säsong. Nämligen den interna seriefinalen mellan SVK D och SVK E.

Först en liten eloge till undertecknad och Peter W som tillsammans lyckades sätta ihop två väldigt jämna lag. Kul för oss och våra tjejer, men kanske mindre kul för domarna från damer B/C som fick bevittna en väldigt lång match. Nåväl Svk D började bäst och ryckte snabbt åt sig en ledning men E hängde så småningom på. Redan i detta första set kunde man ana att denna match skulle bli en serveduellernas match. 1:a slutade 25-22 till Lag D. Till nästa set hade E taggat till rejält och lyckades betydligt bättre i sina framspel och fick genom det bättre anfall. Framför allt Lucie firade stora framgångar på sin kant, men även Sofia plockade många poäng på sina servar. 2:a set 25-18 till E. Tredje set följde samma mönster och nu hade också E lite bättre defens. Det var svårt för D att döda bollen. Återigen en klar set seger för E 25-17.

Inför 4:e set så bytte D runt en del inom laget och dom fick betydligt mer energi i spelet. Det kombinerat med riktigt bra servande gjorde att D nu kunde dra ifrån till en ganska lätt set seger. 25-12. Så var det dags för 5:e och avgörande. Lagen följdes åt, vid sidbytet stod det 8-7 till D laget och känslan var nog att D skulle ta hem det, men några väldigt bra servar från E, mindre lyckade servar från D vände på steken och till slut stod E som segrare med 16-14.


Den generella kvalitén i spelet lämnade kanske en del övrigt att önska men det fanns äntligen nerv i en seriematch. Alla tjejer gav allt för att vinna detta prestigemöte. Kul att titta på. Speciellt beröm till Sofia i E och Camilla i D som bägge plockade massor av poäng med sina servar men också spred ett lugn genom sitt agerande på banan. Också ett plus till Lucie som var väldigt effektiv från sin kant.


Lag E bestod denna dag av Sofia, Lucie, Natta, Tove, Elin, Nina, Aliide, Asena och Lag D bestod av  Ann, Jenny, Anna L, Bella, Camilla, Matilda, Lola, Alice.