AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna herrjuniorer klara för JSM

Även Sollentunas herrjuniorer är efter en serie märkliga turer klara för JSM slutspelet som spelas i slutet på april. Pga elitseriematchen hemma mot Hylte samma dag som JSM-kvalet var det ett mycket ungt lag som representerade Sollentuna och trots att de gjorde sitt allra bästa så räckte det inte till mer än en fjärde vilket dock räcker för att kvalificera sig till JSM slutspelet.

 

Inget av de deltagande lagen i kvalet mönstrade full trupp. Möjligen var Södertälje närmast men deras skadebekymmer är tyvärr inte bara något som drabbat elitlaget utan även deras herrjuniorer. Vingåker kom med enbart 6 spelare och långt ifrån de laget som de hoppas ställa på banan när det gäller. Den allmänna känslan var att alla lagen ville spela igenom kvalet så snabbt som möjligt.

Mot Vingåker och Södertälje fanns inget som det unga Sollentuna kunde göra och målsättningen var att försöka få tvåsiffrigt i varje set, vilket man lyckades med i 3 av 4 set. Glädjeämnen var istället enskilda bollar, som att en av Sollentunas yngsta deltagare, faktiskt en U15 spelare, lyckades göra servess på elitseriespelare i Vingåker.

Matchen mot Uppsala gällde 3:e platsen och den blev jämnare. Sollentuna leder med hela 16-7, kanske för att man var varma från matchen innan medan Uppsala vilat. Sollentuna lyckas här ta första set men när Uppsala kommit igång så försvinner andra set med omvända setsiffror 19-25. Skiljeset blir jämnt och spännande där Sollentuna har en liten lednig 13-12 men där till slut är det rutinen hos de i genomsnitt äldre Uppsalaspelarna gör att de vänder och vinner med 16-14.

Förutsättningarna inför kvalet var kanske inte de bästa för men killarna som ställde upp och genomförde kvalet ska ha beröm. Det var t ex ingen lätt uppgift att ställas mot 3 elitseriestarters i Södertälje och dessutom på näthöjden 243, vilket för två av spelarna var 43 cm högre än vanligt. Den som kvitterar ut extra beröm för sitt spel var centern Sergej Engström som visar att han i sin ålder (-95) håller en riktigt hög Sverigeklass. Kul var det även att RIG-killarna Fredrik Gewers och David Lundin anslöt på slutet.

Spelade gjorde: Jakob Molin, Peter Blomgren, Victor Nielsen, Gustav Kullman, Sergej Engström, Fredrik Ljung, Niklas Fredstam och så på slutet även Fredrik Gewers och David Lundin.

Till JSM kommer naturligtvis Sollentuna med ett helt annat lag, vilket troligen ganska många andra klubbar gör, så kvalets betydelse i form av seedning kanske nu inte spelar så stor roll. När JSM spelas 28-29 april så gäller det att slå alla andra lag för det laget som har ambitioner att vinna.

Extra kul var det att se att Uppsala jobbar på återväxten i klubben. På banan bredvid JSM-kvalet tränade nämligen Uppsalas U13-killar. Upplevelsen att detta pågick bredvid varandra var nog troligen lika stor för de yngre Uppsalakillarna som den var för spelare och ledare som höll på med JSM-kvalet. En otippad upplevelse!