AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damjuniorer vinner rysarkval till JSM

Sollentunas damjuniorer vinner östra poolkvalet till JSM i ett kval som utvecklade sig till ett rysarkval och som till slut vinns på bollräkning. Efter en trög start spelade Sollentuna upp sig och avslutar dagen med bländande uppvisningsspel.

 

 

Sollentuna – Södertelge 0-2 (18-25, 23-25)

Östra poolkvalet stod mellan Södertelge, Vallentuna, Team Valla och Sollentuna. Sollentuna och Södertelge spelade första matchen och bägge lagen hade i princip samma dilemma, dvs att spelarna inte hade speciellt många matcher tillsammans. Sollentuna hamnar efter och det vill sig inte riktigt i första set medan Södertälje lyckas bättre i anfallet och framför allt i att hålla nere de egna misstagen. I andra set känns det som morgonproblematiken var avskakad och setet blir jämnt, men tyvärr kommer två servemissar på varann vid fel tillfälle och så var den matchen slut.

Sollentuna – Team Valla 2-0 (25-5, 25-19)

Team Valla var en bit efter de andra lagen i kvalet och hade fått sina fiskar varma i första matchen mot Vallentuna. Likadant börjar det i första set mot Sollentuna och setsiffrorna 25-5 innehåller två servemiss och en spike i nät av Sollentuna. Men sen händer något med Östgötiskorna, för i andra set har respekten för motståndet släppt och Vallas tjejer krigar på med ett nyvunnet spel. De kämpar i defence och lyckas hänga med förvånansvärt länge trots att Sollentuna inte spelar dåligt. En mycket oväntad matchutveckling. Sollentuna håller tillslut nerverna i styr och tar hem matchen.

Sollentuna – Vallentuna 2-0 (25-15, 25-15)

Efter att Vallentuna slagit Södertelge med 2-0 så hade plötsligt kvalet blivit en öppen historia där Sollentunas chanser till slutseger låg i en stark vinst mot Vallentuna. Nu är allt lätt på pappret, men att gå in på plan och leverera är en helt annan sak. Sollentunas damjuniorer går in med en beslutsamhet och energi och spelar mycket konsekvent efter game plan vilket resultetar i att Vallentuna hamnar i ett läge det inte varit i så ofta denna säsongen. Ledning 14-7 i första set och Vallentunas två timeouter var förbrukade. Första sets siffror känns lite i underkant, men det är naturligtvis en smula partiskt. Andra set är jämnt och Vallentuna har faktiskt ledningen 10-9 innan Sollentuna hittar flow:et igen, men när man hittar det så går det undan i svängarna. Stängt brukar lagen skandera när man blockpoänget trillar in och stängt värre var det för Vallentuna. Sollentunas damjuniorer visar upp en spelglädje och energi som man gärna hade velat kunna spara på burk till dagar då den behövs igen. Vinsten var en helgjuten insats där man gjorde det man skulle på varje boll i hela matchen. Imponerande!

Till sista matchen var Södertälje tvugna att gå +36 bollar mot Team Valla för att ta hem slutsegern. I och med att man “bara” vann 25-10, 25-10 och gick +30 bollar så var det Sollentuna som med mycket liten marginal lyckades dra längsta stickan i detta JSM-kval. De små marginalerna var denna dag på Sollentunas sida.


Segerlaget i JSM-kvalet 2012
övre
: Carolina L, Amanda, Sanna, Tina, Diana
undre: Elin, Anita, Rebecca, Caroline W, Lydia, Petra
Gabriella saknas på bild då hon hade bråttom till tåget…