AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damerna matchar mot formstarka Hylte/Halmstad!

Lördagen den 4 februari kl. 14.30 är det dags för Sollentunas damer att återigen äntra planen. Men efter flera långa bortamatcher är det nu dags för hemmamatch. För motståndet i helgens match står formastarka Hylte/Halmstad. H/H har vunnit fyra matcher i rad mot bl.a. RIG Falköping. Sollentuna, som nu vann senaste matchen, ser starkare och starkare ut.

 

Hylte/Halmstad ligger nu på en fjärde plats i tabellen med en match mer spelad än de flesta andra lagen. De har likt Sollentuna förstäkt truppen efter nyår, brasilianskan Daniele Kovacs de Lima har anslutit till Hylte/Halmstads trupp som ersättning för serbiskan Sladjana Miltrovic. Det är en stor spiker som sammanlagt har varit deras bästa poängplockare efter nyår. Det gäller för Sollentuna att framförallt försöka få stopp på henne och amerikanskan Liels Tech. Men H/H har en bred trupp med många sevärda spelare som Sollentuna måste ha koll på.

Sollentuna, som tog en efterlängtad seger förra helgen, börjar nu på allvar få ihop alla lagdelar och ser bättre och bättre ut för varje träning. Samarbetet mellan passaren, Anna Harlin, och anfallarna börjar sitta där det skall, samtidigt som servemottageningen lyft hela tiden. Fortfarande gäller det för Sollentuna att bygga sitt spel kring deras styrkor som framförallt är block/försvarsspelet. När nu anfallsspelet blir bättre kan vad som helst hända.

Kommentar från tränaren Daniel Glimvert:
– Vid varje träning gör vi nu framsteg och vi ser fram emot att få spela med Hylte/Halmstad. Det är en väldigt god stämning i truppen och våra utländska spelare passar bra in i laget. Detta tillsammans med att spelet hela tiden blir bättre gör att det finns en väldigt positiv känsla inför matchen. Men det kommer att bli en riktigt tuff match mot H/H och vi kommer att behöva kriga för varje poäng och så får vi se hur långt det kan räcka?