AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar bortaslår Södertälje

Sollentunas herrar bortaslår Södertälje i tre raka set i en match som skulle kunna beskrivas som en vanlig dag på jobbet. Trots en trevlig inramning i Täljehallen så tänder inte Sollentuna till mer än vid ett tillfälle i varje set, men det räcker å andra sidan till att vinna matchen. Slutresultatet blir 3-0 (27-25-22, 25-21).

 

I första set ligger Sollentuna under mest hela tiden men uddapoängen och det är först vid underläge 18-20 som Sollentuna tänder till då Diego gör tre raka poäng via anfall och block. Sollentuna behåller initiativet och har första setbollen vid 24-23 men den försvinner via en servemiss. Södertälje skaffar sig setboll vid 24-25 men paret Yngerskog/Felicissimo ser till första set går till Sollentuna.

När det andra setet startar ser herrlaget till att inte hamna i underläge utan man drar i från och leder med 14-11. Vid det här laget har man god kontroll på Södertäljes anfallsutvägar även om man inte alltid får det att stämma i block/försvar. Spelkvaliteten sjunker mot slutet av setet och bägge lagen gör misstag, men Sollentuna gör minst och leder 23-18. I slutet på setet har Södertäljes passare, Adnan Ciric, en stark serverunda som Sollentuna har problem med och siffrorna krymper en aning.

Efter en 15 minuters paus med show och dans kommer Sollentuna ut och tar alldeles för lätt på uppgiften. Underläget blir hela 5-10 innan man förstår allvaret i setet. Vid 14-18 där Diego servar smart och Tobbe och Andreas Ericsson via block stänger igen Södertäljes sidout. Man tar 7 raka poäng och leder 21-18 när Diego servat färdigt. Slutet på setet signeras Martin Yngerskog som vill avsluta matchen och manar på laget. Martin sätter dessutom matchbollen via smart anfallsspel.

Sollentuna gör det man ska i matchen utan att glimra, men man har ändå en styrka i servemottag som ligger nära 75% positive inom laget. Blockspelet kunde varit bättre och likaså anfallseffektiviteten, men matchbilden var ändå den förväntade med ett hemmalag som kämpade till tänderna i försvar och slet på varenda boll som det gällde livet. Rycken Sollentuna gör är tillräckliga för att man ska kunna åka E4:an hem utan setförlust.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar segern så här:

– En vinst i en måste match utan setförlust ska vi vara nöjda med. Det finns många saker vi kan göra bättre och bollduellerna blir ibland onödigt långa, vilket i och för sig kanske är i publikens smak. Södertäljes spel handlar till slut om en spelare och det blir svårt för dem att vinna matchen på det viset, även om vi inte tänder till på alla cylindrar. Nu gäller det att fokusera på nästa match mot Hylte på lördag och fortsätta vinnartrenden vi slagit in på.

Nästa match:

Sollentuna – Hylte, lördagen 4 februari kl 17:00 i Arena Satelliten, Sollentuna