Förlust för Sollentunas B damer

Det blev en förlust för Sollentunas B damer i bortamatchen mot Solna. Trots att spelet inte fungerade perfekt så lyckades man vända 0-1 till ledning 2-1 i set, men i 4:e set tappade man spelet igen. Skiljeset blev jämnt hela vägen men tillslut gör Solna ett ryck och vinner matchen. Slutresultatet blev 2-3 (16-25, 25-22, 25-21, 17-25, 12-15). Nu får trots B damerna en poäng med sig hem och det ska man trots allt vara nöjda med.

Solnahallen är ingen lätt hall att spela i med ganska halt trägolv och linjer som är svåra att se. Första set innehåller en hel del misstag och man släpper iväg Solna till en 17-10 ledning, bitvis beroende på ovanan med hallen. Baggern sitter inte riktigt och passen ger lite för svåra lägen att anfalla på. I andra set är det däremot bättre mod i laget och här är det Sollentuna som skaffar sig en 17-11 ledning mycket beroende på att baggern sitter bättre och att man kommer till anfall oftare. Solna har en stark servrunda och helt plötsligt blir det spännande när ledningen krympte till 21-20, men därefter tar sig B damerna ur rotationen och kvitterar till 1-1 i set.

I tredje set hamnar man återigen under med 5-11 pga oskärpa i anfallet, men vid underläge 11-14 vänder man till 17-14 via bra servande av Anita som pressar Solna rejält. Denna ledning håller man sedan setet ut och har trots att spelet inte går som på räls tagit en 2-1 ledning i matchen. Tyvärr blir 4:e set Sollentunas minst lyckade och hemmalaget Solna kan gå ifrån till 14-7 via passivt försvarspel och hög andel egna misstag i anfallet. Man lyckas inte heller stå rätt i förvarsspelet när Solna använder sin rutin för att placera bollarna. I detta set kommer ingen vändning och det är ett frustrerat Sollentuna som tvingas inse att det blir ett skiljeset.

Skiljeset börjar bra med en 3-1 ledning men B damerna lyckas inte hänga av Solna tidigt utan släpper in dem igen via bl a 3 raka servemissar. Solna är i lednig 8-7 vid sidbytet och det är ytterst små marginalet som kommer avgöra matchen. Vid 9-9 kommer avgörandet då en kommunikationsmiss, en anfallsmiss följt av en lång bollduell som Solna lyckas vända och denna trepoängsledning kan inte Sollentuna hämta in utan man faller med 12-15.

Förlusten blir en logisk konsekvens av att det var för många moment som inte fungerade som de borde denna dag och som tillsammans gjorde att B damerna hade svårt att ta tillräckligt många egna poäng för att vinna. Solna var mer rutinerade och höll ner de egna misstagen vilket räckte till vinst. Positivt sett så ska Sollentuna vara nöjda över att man kan ta med sig en poäng från matchen och att man trots allt inte var mer än ett par tre bollar från att vinna den. Nu väntar Rissne hemma i nästa omgång och till den matchen behöver laget hämta ny energi och tuffa till sig lite.

Nästa match:

Sollentuna B – Rissne, lördagen 11 februari kl 17:00 i Arena Satelliten, Sollentuna