AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tredje raka för Sollentunas C damer

I Vårtvåan Nordöstra tog Sollentunas C damer sin tredje raka seger av tre möjliga. Trots en ljumet första set så trampar man gasen i botten i andra set och när det behövs i tredje set vilket ger en säker vinst över Stockholms Vingar B med resultatet 3-0 (25-21, 25-10, 25-15).

 

En tidig förmiddagsmatch i Satelliten brukar kunna vara lite kylslagen i dubbel bemärkelse och mycket riktigt inleder C damerna lite försiktigt och avvaktande. Man ligger under från 3-4 med ett par bollar ända till 18-20 då det blir dags för en timeout. Där enas man om blocktaktiken och när setet fortsätter så gör Silvia två servess som tar C damerna till ledning 21-20 och Sophie följer upp med två servess som ger 24-21 och 25-21. En uppryckning i rätt tidpunkt.

Andra set blir en uppvisning av Sollentunatjejerna där man i det närmaste spelar hundraprocentigt. Sandra servar fram till 9-1 och därefter följer Lydia upp det via att ta laget fram till 15-1 i sin serverunda innan Klara kommer in och spär på med tre servess. Under denna period plockar man alla motståndarens anfallsförsök och förvaltar chanserna man får föredömligt. I ledning 18-1 orkar man inte hålla samma fokus och gästerna tillåts snygga till siffrorna lite. När setet är slut har laget precis hunnit rotera ett varv.

I tredje set övergår C damerna till att Amanda och Sandra delar på passarsysslan och man spelar tvåpassarsystem. Början på setet sker med en del anfallsmisstag och laget hamnar man under 4-8, men därefter vaknar man till och börjar jobba lika bra i försvar som i andra set vilket resulterar att man är ikapp vid 9-9. Strax därefter träder Silvia fram och via hennes bra servande så rycker Sollentuna åt sig en klar ledning som sedan växer till setseger 25-15.

Första set blev lite för försiktigt men när laget därefter vaknat till så gör man en riktigt bra insats i set två och tre. Det som gör att segern sker med stora siffror är bra servande samt att man väljer rätt i block/försvar så att man står rätt på bollarna som kommer. Rebecca gör även en helguten insats i mitten och visar att hon är tillbaka på allvar.

Efter tre omgångar i Vårtvåan Nordöstra leder Sollentuna C damer ensamt med 9 poäng av 9 möjliga. Nästa omgång vilar man men därefter möter man Bromma på hemmaplan innan serien vänder. Tar man tre poäng även där behövs det inte många mer poäng till för att säkra seriesegern och avancemang till Division 1 till hösten -12.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1138&k=LS1138&p=1

Nästa match:

Sollentuna C – Bromma, söndagen 19/2 kl 17:00 i Sporthanneln, B-hallen