AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger för Sollentunas herrar mot Tierp

Det blev tillslut en seger för Sollentunas herrar när man mötte Tierp på hemmaplan. Matchen var välspelad och mycket jämn trots att Sollentuna hade 2-0 och matchboll så kunde matchen ha slutat åt vilket håll som helst. I skiljeset var det Sollentuna som var först till 15. Hos Sollentuna var det stor show från Diego da Gama Felicissimo medans Tierp glänste via sina proffs Joshua Riley och Dean Bittner. Slutresulatet blev 3-2 (25-22, 28-26, 26-28, 22-25, 15-13). 

Första set är jämnt och det är få ställen där något lag har ledningen med mer än ett poäng. Tierp leder 9-11 och Sollentuna 18-16 men tillslut står det 22 lika då Joshua Riley gör ett anfallsmisstag, följt av ett Tierpsmisstag och ett block av Staffan Blomgren. Att det skulle bli en bra och underhållande match förstod alla i publiken under första set då inget av lagen vek ner sig en tum.

I andra set ligger Sollentuna under som mest med 10-15 då Joshua Riley skjutit in sig och inte går lika mycket i block som i första set. Men Sollentuna kontrar och har en bra period med 3 anfallspoäng, två blockpoäng och ett servess och kvitterar till 16-16. Tierp tar tillbaka initiativet anförda av Riley och tar sig fram till två setbollar 24-22, men efter serve- och anfallsmiss så står det 24 lika. Tierp har en 3:e setboll vid 25-24 men här har Diego da Gama Felicissimo show börjat och Diego stänker in två anfall följt av ett block signerat Martin Yngerskog och Sollentuna har en 2-0 ledning.

Tierp höjer spelkvaliteten medans Sollentuna slappnar av lite förmycket och Tierp tar ledningen med 10-4 via att Dean Bittner börjat hitta rätt också. Redan vid 11-11 är Sollentuna ikapp. Vid 17 lika inträffar ett tveksamt domslut som ger dels 17-18 och sen 17-19 på ett gult kort till Sollentuna. Men Sollentuna visar moral och tar sig fram till matchboll 24-23 där man har boll uppe men inte vågar vilket firma Riley/Bittner gör och ger matchen fortsatt liv.

I fjärde set är Tierp klart bättre och leder 17-11. Tierp har nu börjat helgardera Diego i blocket vilket lönar sig och man har massor med setbollar vid 24-19 som Sollentuna hyfsar till 22-25.

Skiljeset startar med 0-2 men efter ett bra block signerat Andreas Eriksson vänds detta underläge till en klar ledning 13-6. Under denna period är Diego närmast ostoppbar och tar 6 poäng. I underläge 7-13 går Joshua Riley ner för att serva och han satsar 110% i varje serve och pressar Sollentuna rejält. Dessa servar gör det möjligt för Tierps högerspelare Dean Bittner att göra 5 poäng och ta Tierp till 12-13, men där tar det stopp och det blir en servmiss för Riley. Matchbollen signeras Tobbe Ericsson som stänker in ett mittenanfall.

Lars-Göran “Snillet” Ericsson kommenterar segern så här:

– Det här var en bra match som kunde gå precis hur som helst. Tierps form håller i sig men vi kan glädjande nog prestera bra volleyboll och har initiativet i de första tre seten. I fjärdeset är Tierp starkare och vi har svårt att ta oss ur svåra lägen, men i skiljeset visar vi kämparglöd. Diego gör en mycket bra match och drar ett tungt lass. Vår servemottagning är återigen helt ok. Det vi behöver slipa mer på är att vi gör alldeles för många egna misstag och framför allt i slutet på seten. Skulle vi hålla ner misstagen mer skulle vi ge oss bättre chanser i en match av det har slaget.

 

Ingen rast, ingen ro, för på söndag är det dags igen. Då möter Sollentuna nykomlingen i elitserien, Södertälje. Södertälje är ett lag som haft en riktigt tuff säsong där skadelistan snart är lika lång som spelarlistan. Södertälje ligger för tilfället sist i elitserien, men om det är någon hemmamatch de säkert hittar extra energi till så är det mot lokalkonkurrenten Sollentuna. En måstematch för Sollentuna och ett gyllene läge att slå underifrån för Södertälje.

Nästa match:

Södertälje – Sollentuna, söndag 29 januari kl 17:00 i Telgehallen, Södertälje