AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer förlorade mot RIG Falköping

Serve och servemottagning avgjorde matchen till RIG Falköpings favör. Falköping servade betydligt starkare än Sollentuna och kunde hålla ihop sin servemottagning bättre, vilket gjorde att de kunde vinna med 3-1.

Slutresultatet blev med Sollentunas ögon 1-3 (25-22, 19-25, 19-25, 21-25)

 

 

Sollentunas nya laguppställning, med de två kanadensiskorna, Brittney Page och Tanya Paulin, började starkt och tog en snabb ledning, som de kunde hålla setet ut. Sollentuna hade en hög servepress och fick fram det mesta i servemottagningen och känslan var att Sollentuna styrde matchen.

I andra setet började det betydligt sämre för Sollentuna. Nu var det Falköping som styrde tempot från start. Sollentuna hade mycket svårt att få fram deras tunga servar och Falköping bara drygade ut ledningen, ända till 21-11. Sollentuna ville dock inte ge sig och började knapra ikapp, men upphämtningen började tyvärr för sent och Falköping kunde vinna med 25-19.

Det tredje setet började jämnt, men någonstans i mitten av setet gjorde Falköping ett ryck som Sollentuna aldrig kunde svara på. Även här var det Falköpings tunga servar som avgjorde. Det fjärde setet var nästan en exakt kopia av det tredje och Falköpingsvinst med 3-1 i set.

Kommentar från Sollentunas coach, Daniel Glimvert:

– Falköping vinner serve-servemottagnings matchen och det var det som avgjorde idag. Men vi har en helt ny servemottagningslinje, som endast har haft tre träningar att träna ihop sig. Framåt var det roligt att se att våra nya kanadensiska spelare lyckas bra och får vi bara lite mer tid på oss kommer det här kunna bli bra, snart kan vi ju också presentera det tredje nytillskottet. Vi ser med tillförsikt fram emot den här våren och tar en match i taget, så får vi hur lång det räcker.

 

Nästa match:

Sollentuna – Katrineholm, onsdagen 25 januari kl 19:00 i Arena Satelliten, Sollentuna

 

foto: Anders Harlin