AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger för Sollentunas Herrlag

Sollentunas herrlag visade sig på spelhumör och bortaslog RIG Falköping i tre raka set. Herrlaget tog en säker ledning i både första och andra set och hade inga problem att rycka åt sig ett försprång på 5-6 poäng. I tredje set slappnade man av lite mer och drog aldrig riktigt ifrån, men gjorde det det nödvändiga rycket när setet närmade sig slutbollarna. Slutresultatet blev 3-0 (25-19, 25-20, 25-21).

 

 

 

Första börjar med 0-1 men sedan är det Sollentuna för hela slanten och man rinner i från till 16-9 tack vare bra stabilt servemottag, bra block och en hyfsad anfallseffektivitet. Sedan får man god hjälp av hemmalaget som gör flertalet anfallsmisstag på kanterna medans RIG:s centerspel däremot fungerar bättre.

Även i andra drar Sollentuna ifrån tidigt och leder som mest med 16-10 och 21-15 innan Falköping skärper till sig och vässar bössan och putsar siffrorna. Här är det Arno Slipac som lyckas bäst i att ta sig förbi Sollentunablocket. I det tredje setet tar visserligen Sollentuna en ledning men det blir inte samma försprång och det är inte förens vid 21-20 som setet avgörs då Martin Yngerskog gör tre raka poäng på vänsterkanten.

I Sollentuna så utmärkte sig Andreas Grundstedt och Martin Yngerskog, där Andreas intecknas för 6 blockpoäng, 3 kills och ett servess. Martin ligger på 67% anfallseffektivitet, vilket i volleybolltermer är så bra så det är löjligt, men denna eftermiddag lyckades inte RIG:arna få tag på Martin i blocket alls.

Lars-Göran “Snillet” Ericsson kommenterar segern så här:

– Efter förra helgens tveksamma insats är detta ändå ett steg i rätt riktigt. Martin var bra och Victor Pettersosn kommer in och gör det bra också. RIG Falköping var ett försvagat lag idag och var långa stunder tämligen bleka och tandlösa, så vi ska vara försiktiga att dra för stora växlar på denna seger. Utan ett fungerande servemottag fick de anfalla från svåra lägen. På torsdag kommer en riktig värdemätare då vi möter ett av elitseriens formstarkaste lag just nu. Mot Tierp kommer vi behöva höja oss och vi kan t ex inte göra 6 servmissar i ett och samma set.

 

Nästa match:

Sollentuna – Tierp, torsdagen 26 januari kl 19:00 i Arena Satelliten, Sollentuna

 

foto: Anders Harlin