AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Nu är SVK D+E igång igen efter juluppehåll


Vi var aktiva på två arenor i helgen. Dels i en seriematch mot Puls i Forsgrenska och sen även i Stockholms Cup U-19 med två lag på hemmaplan.


 


 


 

Referat från Puls – Svk E 2012-01-14


Ett lag med endast sju spelare då Asena blev sjuk och Moa inte dök upp. I en sån situation är det lite chansning att sätta en spelare som libero, men vi valde det. Det var sju härligt tända och positiva tjejer (Sofia, Hedvig, Lola, Lucie, Matilda, Allide och Anna) som ställdes mot Puls moget erfarna uppställning.


Första setet var jämnt, men med ett övertag till Svk. Roligt att se båda centrarna på hugget vid nät, när anfallen kom där var det oftast poäng! En del slarv i framspelen och dålig kommunikationen bjöd in Puls mot slutet av setet. De kröp närmare innan Svk stängde setet med 25-23. Andra set var Svk mycket bättre, här var framför allt de egna misstagen färre, vilket gjorde att vi lätt drog i från och setet var klart med 25-13.

Inför starten av tredje set kändes tjejerna lite flamsiga och ofokuserade. Det är lätt att bli det när man har vunnit två set och det sista förhållandevis enkelt. Här måste man vara beredd och inte slarva, då ligger man snabbt under. Mycket riktigt, efter att Puls duktiga passare satte hård press i serven hade de en ledning med 7-1. Timeout och krav på skärpning, direkt upphämtning och vid ställning 11-12, började vi dra ifrån. Så länge som vi skärper oss och visar vilja så är vi det bästa laget. Mot slutet känns det säkert och vi kan stänga matchen och setet med 25-21.

Härliga minnen är den långa bollen i början av tredje set som var en del av vändningen. Den gick säkert 15 gånger över nät innan vi slutligen fick ner den i golvet på motståndarsidan.

Dagens extra beröm går till Sofia som fördelade passen mycket bra och dessutom gjorde flera egna poäng.


Referat StockholmsCup U-19 


Vi hade hamnat med bägge våra lag i samma grupp och där hade också Spårvägen hamnat och dom förbannade nog sin otur när dan väl var över. Först storstryk mot SVK D och sen samma sak mot SVK E.  Det märktes att tjejerna var spelsugna efter ett juluppehåll och de 97:or som vi testade tog för sig på ett bra sätt.

Sen var det dags för den interna matchen. En väldigt välspelad och jämn match, det märktes att inget av lagen ville vika ner sig. Bella var grym i block och Agneta som också spelade i E för dagen slog bra så första set gick till lag E. Efter en del snack om var man ska sätta smasharna när man har ett så stort block emot sig så kom lag D tillbaka med nya krafter. 2:a set till D. Sista setet blev väldigt hårt och det spelades en del fantastiska bollar. Det som kanske sitter mest i minnet var en grym 6:a som Natta la och Hanna R-L avslutade. D vann till slut med 16-14 och fick därmed möta Tyresö i semi.

Nu var SVK D på gång och Natta styrde spelet alldeles utmärkt. Väldigt bra fördelning av passen vilket gjorde det väldigt svårt för blockarna i motståndarlaget. Klar seger. Sen final mot 97:orna som hade tagit sig till final efter en meriterande och välförtjänt seger mot vårt lag E. Vad som hände med SVK E’s fina spel från matchen mot SVK D är en gåta, men så kan det bli ibland.  SVK D tänkte inte falla i samma fälla och dom gav aldrig 97:orna nån chans. Slutresultatet blev alltså SVK D 1:a och SVK E 3:a.

Speciellt beröm till Natalia som fördelade pass på ett jättebra sätt under hela dan.