AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer vinner en poäng på bortaplan mot Örebro

Det var en riktigt rafflande match mellan Örebro och Sollentuna, där Örebro drar det längsta stråt och får med sig två poäng. Sollentuna fick nöja sig med ett poäng trots 2-1 i set och 23-18 ledning i fjärde, samt matchboll vid 24-23.

 

 

Det har varit ett turbulent juluppehåll för Sollentunas damer med två tjejer som brutit sina kontrakt och en del skador/sjukdomar. Sollentuna kommer alltså till spel igen efter uppehållet med ett till stora delar nytt lag. Bland annat gör juniorerna Carolina Ljung och Diana Lundvall elitseriedebut, samt att Susanna (Sanna) Thurin, gör sin första match som ordinarie libero. Sanna delar också liberorollen med combackande Cecilia (Cissi) Skoog, där Sanna spelar servmottagning och Cissi spelar försvar. Dessutom spelar centern Magdalena (Maggie) Kjessel-Persson på en nygammal position som högerspiker, då Caroline Werner var skadad, och junioren Elin Hellström tar Maggies centerplats.

Sollentuna ställer alltså upp med en nästan helt ny startsexa och det syns i det första set, då Örebro får styra och ställa som de vill på plan. De tar direkt en ledning och leder som mest med 19-8, innan Sollentuna börjar hitta varandra. Sollentuna kryper närmre men kommer inte närmre än setförlust med sex bollar, 25-19.

Även i det andra setet är det Örebro som börjar bäst och rycker snabbt till sig en ledning med 6-3. Sollentuna ger sig nu inte utan kämpar på i varje boll, vilket ger utdelning och ledning med 18-16. Sedan är det jämt ända in i slutet, men Sollentuna visar sig bäst i setslutet och vinner med 25-23.

I det tredje setet är det raka motsatsen till det första setet, nu är det Sollentuna som styr och ställer på plan, genom ett fantastiskt försvarsspel och ett mycket starkt servande. Det känns stundtals som om det bara är ett lag på banan och Sollentuna vinner med hela 25-14 och ett poäng var säkrat för Sollentuna.

Sollentunas fina spel håller i sig i det fjärde set, de rycker snabbt åt sig en 3 poängsledning. Detta håller de länge och till och med drygar ut till en fempoängsledning. Även här är det det fina servandet och försvarsspelet som gör att Sollentuna kan hålla sin ledning. Vid ställning 23-18 skall Sollentuna bara avgöra, men Örebro vill annat och det knyter sig för Sollentunatjejerna. Örebro tar fem raka poäng till 23-23 innan Sollentuna kan bryta och få en matchboll. Men Örebro ger sig inte och vinner till slut setet med 27-25 och nu hade även de bärgat en poäng.

Nu var det dags för ett femte set och kamp om den andra poängen. Tyvärr blev det aldrig någon riktig kamp, utan Örebro kunde koppla ett grepp direkt, vilket de aldrig släppte, utan vann med 15-10 och matchen med 3-2.

Kommentar från Sollentunas coach, Daniel Glimvert:

– Vi gör en riktigt bra match idag med tanke på förutsättningarna, vi spelar stundtals ett riktigt bra försvarsspel och servar riktigt vasst. En extra eloge till Carolina Ljung som gör elitseriedebut och gör det verkligen med bravur. Sofia Harlin gör också en kanonmatch idag, med bland annat 8 serveess. Det har varit ett oerhört turbulent juluppehåll, men det verkar bara ha stärkt laget, för idag spelar vi verkligen som ett lag! Det ska bli spännande och se vad våren har att erbjuda, med detta laget samt de nytillskott som ansluter till laget inom kort.

Nästa match:

RIG Falköping – Sollentuna, söndagen 22 januari kl 17:00 i Frejahallen, Falköping