Klar förlust för Sollentunas herrar mot Habo

Sollentunas herrlag förlorade den viktiga bortamatchen mot Habo och tyvärr blev det en klar förlust som dessutom kryddades med dåligt spel från Sollentuna. Habo spelade inspirerat och ville visa sig bättre än de senaste förlusterna i GP och mot Falkenberg medans Sollentuna inte kom i närheten av det bra spelet senast mot Linköping. Slutresultatet blev 0-3 (17-25, 19-25, 23-25) och det kan inte beskrivas annat än som en klar 3-0 förlust.

Sollentuna stod för en blek insats i dagens bortamatch mot Habo. I de två första seten var det inte mycket som fungerade. Anfallsspelet på vänsterkanten var i princip obefintligt. Detta i kombination med många egna misstag, 11 stycken bara i andra set, gjorde att Habo enkelt kunde ta en 2-0 ledning (25-17, 25-19).

Efter 10-minuterspausen fick Sollentuna igång sitt spel och man tar efter 7-7 kommandot i setet och leder hela vägen, som mest med 4 poäng vid 18-14, men Habo gör en bra avslutning på setet och avslutar dessutom med två blockpoäng på matchens två sista bollar. I och med dessa två block vinner Habo setet med 25-23.

I och med förlusten sätter Sollentuna än mer press på sig själva till kommande match borta mot RIG Falköping den 22 januari. Nu har Sollentuna inte råd längre med förluster utan måste börja ta poäng.

Johan Lindström, assisterande coach i Sollentuna, kommenterar förlusten så här:

– En klar 3-0 seger till Habo och tyvärr kan vi inte fortsätta det fina spelet från förra matchen. I Sollentuna gjorde Diego en godkänd insats, särskilt i de två första seten, då inte mycket annat fungerade. I Habo var Adnan bra (som vanligt) och till bäste spelare utsågs Liberon som stod för en riktig kämpainsats.

Nästa match:

RIG Falköping – Sollentuna, söndagen 22 januari kl 14:30 i Frejahallen, Falköping