AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F97 debuterar i FU19

F97 debuterade i FU19 på hemmaplan i Sporthallen i lördags.

Vi ställde upp med ett lag – Sollet Vit, där Linn, Nicole, Tugba, Erika, Carolina, Natalie, Lovisa och Hanna Holmberg spelade. Lennart coachade medan författaren latade sig på läktaren.
Det var endast sex lag som spelade, förutom vi även Sollentuna D där Hanna Håkansson, Sofia och Linnea var uttagna, Sollentuna E med Amanda, Spårvägen och slutligen Tyresö med två lag. De tjejer som spelade med D och E testar för SM-laget.
Vi hamnade i samma grupp som de två Tyresölagen, VBK och Team Z. VBK avfärdades enkelt, medan Z tvingade fram ett skiljeset, vilket vanns av oss. I semin mötte vi SVK E och vann via inspirerat spel och en härlig glöd. I finalen ställdes vi mot
SVK D, och där hade vi tyvärr inte en chans trots full satsning. Den största skillnaden mellan lagen låg i passarna. Natalija i D har ett bredare register än våra än så länge. Förlusten visar på vikten av att kunna variera sitt anfallsspel, vilket vi ska träna mycket på.
Tyvärr är klassen på de flesta lagen i FU19 ganska låg, men det är kul och lärorikt att spela på den högre näthöjden i den här klassen, 218 cm mot 210 i FU17. Dessutom är det extra kul att spöa de äldre SVK-tjejerna!