AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bra start för Sollentunas B damer i Vårettan

Det blev en bra start för Sollentunas B damer i Vårettan när man hemmaslog Skellefteå i Arena Satellien på lördagseftermiddagen. Första set blev lite försiktigt och avvaktande i överkant då man aldrig spelat mot Skellefteå, men därefter visar B damerna sitt register och lyckas manövrera ut motståndarna i de följande seten. Slutresultatet blev 3-1 (20-25, 25-19, 25-17, 26-24).

 

 

På våren bryter Sollentunas B damer ny mark då man spelar Vårettan och möter tre lag man aldrig spelat förut. I vårpremiären mötte man dessutom ett lag man aldrig ens haft chans att varken se eller spela mot då Skellefteå gästade Arena Satelliten, vilken kändes både spännande och inspirerande.

Första set startar med 3-3 som sen blir till ett 3-7 underläge. B damerna observerar motståndarna och försöker läsa in sig på hur de spelar men är dels lite för passiva och dels lite för slarviga med de egna chanserna. Trots att man var ikapp vid 12-12 och det var jämnt till 17-17 så rinner setet därefter iväg och Skellefteå har massor med setbollar vid underläge 18-24.


Block mot mittenanfall av Skellefteå

Från andra set och framåt är taktiken klar hur man ska skaffa sig spelövertag och Sollentuna leder 8-5 och 16-12. Bra servande och dessutom bättre slit på skitbollar gör att det lilla spelet oftast vinns av hemmalaget. I tredje set skapar sig B damerna ett stort övertag i två starka serverundor där laget först i Elin Hellströms serve går från 11-8 till 14-9 och därefter så rycker man i Carros serve till 19-11.

När det fjärde setet börjar känner sig B damerna som de har kontroll på händelserna vilket direkt straffar sig med underläge 3-6. Därefter blir det till att spela snålt och smart för att inte släppa iväg ett större försprång. Amanda Linderoth kommer i via ett dubbelbyte och skapar en ledning med två raka servess. Skellefteå vill ha valuta för den långa resan och inte bara går ikapp utan drar dessutom ifrån. Trots att Sollentuna försöker spela med insidan av huvudet i avgörande lägen så trillar poängen elakt lite fel och helt plötsligt står det 21-24 och matchen riskerar att gå till ett lotteriartat skiljeset. I detta läge visar B damerna mod och tar 5 raka poäng och tar därmed hem 3 sköna poäng i premiären av Vårrettan Norra.


Milli, Lydia och Carro i servemottag

Alla i laget ska ha beröm för insatsen och visar en bra inställning. Segern skedde via konsekvent och bra servande, bra block/försvar samt att man var villig att kriga på skitbollarna. Det finns mer att ta av frammåt och vissa bolldueller blev onödigt långa, men det är lättare problem att jobba med än att grundspelet inte sitter. Positivt var att anfallsmisstagen sjönk igenom hela matchen och att passarna Amanda och Sophie lyckas fördela passen bra längs nätet.


Anita och Hanna täpper till Skellefteås starka vänsterkant

Nästa omgång vilar Sollentunas B damer men möter därefter Solna borta söndagen 29 januari.

Tabellen:

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD1134&k=LS1134&p=1

Nästa match:

Solna – Sollentuna B, söndagen 29 januari kl 10:30 i Solnahallen