AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F97’s trettonhelg


F97 har haft en fullmatad trettonhelg. Först sex spelare i Distriktslaget torsdag och fredag. Fem av dessa tillsammans med tre till åkte sedan till Baltic Sea Junior i Vanda, Finland för turnering lördag och söndag.


 


 


 

 





Som redan skrivits hade Sollentuna stora framgångar i DistriktsSlaget. Sex uttagna spelare av tolv, aldrig färre en tre på planen, oftast fyra, där Sofia som enda spelade konstant samt Linnea som lagkapten.




Som här får ta emot buckla och medalj av Volleybollförbundets ordförande.


Därefter, tidigt på lördagen, äntrade fem av tjejerna, Linnea, Sofia, Amanda, Linna och Matilda förstärkta med spelsugna Hanna, Emelie och Lovisa, morgonkråkan till Helsingfors för vidarebefordran till Vanda och den stora Baltic Sea Junior-turneringen. Där fick vi spela i den helt fantastiska Energia Areena, sista matcherna på det som blev centercourten i finalen i Finska Cupen som gick efter vår turnering.



Hur det gick? Jodå, riktigt bra, med tanke på omständigheterna. Vann första mot IHS, spelade 1-1 i andra där vi fick lika många bollar som motståndarna (Salpis Dance), men eftersom vi vunnit första matchen med fler bollar än de, så gick vi till åttondel. Där mötte vi KLP 86 och vann enkelt med 21-5 och 21-11, bl a efter suveränt servande av Hanna. I kvarten mötte vi Salpis 1. Vi vann första med 22-20, men orkade inte i de två andra. Salpis 1 blev så småningom trea och hade vi inte spelat torsdag och fredag också, hade det inte varit omöjligt att vi vunnit. (Vilket innebär att vi ligger i Skandinavien-topp!)
På söndagen inledde vi med en förlust med 1-2 mot Nurmun Jymy och fick spela om plats 7-8. Där mötte ett ganska utmattat gäng återigen Salpis Dance. Vi förlorade 1:a med 24-26. Det blev också lite dramatiskt på bänken när Hanna började blöda näsblod och var tvungen att ta sig till omklädningsrummet.
I andra krigade tjejerna till sig en setvinst med 25-23, så det var minst sagt nervöst inför tredje. Nu hade Hanna blodat färdigt och kom in för att börja serva… De stackars motståndarna fick över bollen en gång under hela setet, och den slog Linnea in. Hanna tog 14 servepoäng och motståndarnas coach var så förbannad efteråt att han knappt tackade för matchen. He, he, undrar vad han sa till sina tjejer sedan..
Det var en värdig avslutning där vi slutade 7:a av 24 lag, och som visar att det går att spela fyra dagar i sträck och ändå prestera i sista matchen.
Förresten: Våra rivaler Södertelge var också där. De blev 11:a..


Sen hann vi se första setet i herrarnas cupfinal mellan ISKU från Tammerfors och Lakkapää (Hjortronhuvud….) från Rovaniemi.
Jisses vilken volleyboll!