AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vårserierna drar igång

Efter uppehållet för jul- och nyårshelgerna drar seriesystemet igång igen. Sollentuna har förutom sina bägge elitserielag hela 8 seriespelande lag som nu på våren får vara med om det nya seriesystemet med en höst- och en vårserie. Här får du en liten guide till var lagen spelar i vår.

Sollentunas B damer – Vårettan Norra

Sollentunas B damer har hamnat i Vårettan Norra med bla 2 lag från höstens Superettan. Man möter Skellefteå, Solna, Rissne samt gamla bekantingen Vallentuna. Om man vet massor om Vallentuna så gäller motsatsen om framförallt Skellefteå, vilket bara är positivt då det är kul att möta nya lag. Solna och Rissne består av lite äldre och rutinerade spelare som dessutom har det högre tempot från Superettan. Det blir en tuff vårsäsong där ingen match är lätt. Första hemmamatchen är redan nu på lördag i Satelliten.

Sollentuna B – Skellefteå, lördag 14/1 kl 14:00 i Satelliten

Sollentuna B herrar – Vårtvåan Norra

Detta lag är mer känt under namnet Draget och är ett lag bestående av män i sina bästa år som spelar och tränar i Helenelund. Under hösten kom man 3:a i Division 1 Nordöstra och till våren spelar man Vårtvåan Norra i en serie med Hudiksvall, Järnboås, Sundsvall och Södertelge B. Det blir en hel del resande för Sollentunas veterander mao. På söndag drar Draget igång hemma i Helenelund.

Sollentuna B – Hudiksvall, söndag 15/1 kl 10:00 i Helenelundshallen

Sollentuna C herrar – Vårtvåan Nordöstra

Sollentunas C herrar, kallade “ungtupparna” av Draget, spelade också i Division 1 Nordöstra under höstsäsongen och gjorde bra ifrån sin trots ett klart föryngrat lag. Till våren spelar C laget mot Uppsala B, Västerås samt Floby. Västerås hade man i serien förra säsongen, men Uppsala B och Floby blir nya upplevelser.

Uppsala B – Sollentuna, söndag 15/1 kl 16:45 i Boländerskolan

Sollentuna C damer – Vårtvåan Nordöstra

C damerna vann Division 1 Nordöstra i höstas och hamnar därmed i Vårtvåan Nordöstra. I den serien får man med 2 Stockholms Vingar B från hösten och uppifrån Division 1 kommer Stjärnfall, Bromma samt Stockholms Vingar A. Det blir alltså en serie där alla matcher spelas i Forgrenskahallen förutom Sollentunas hemmamatcher. Bromma och Stjärnfall tampades B damerna med under hösten och det är egentligen bara Vingar A som är det “okända” laget.

Stjärnfall – Sollentuna C, söndag 15/1 17:45 i Forsgrenska

Sollentunas D och E damer – Division 3 Stockholm

Sollentunas D och E damer spelad i Division 3 Norra Stockholm respektive Södra Stockholm. Bägge lagen vann sina serier och tillsammans hade man resltatet 15-1 i matcher. Till våren hamnar lagen i samma serie då övre halvan av Norra/Södra bildar Division 3 Stockholm och under bildar Division 4 Stockholm. I denna serie spelar man mot Lidingö, Västerås, Puls och Jomala C från Åland. E och D lagen startar bägge mot Puls.

Puls – Sollentuna E, lördag 14/1 16:00 i Forsgrenska
Puls – Sollentuna D, söndag 22/1 14:00 i Forsgrenska