AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust mot serieledande Linköping för Sollentunas herrar

Trots en strålande inledning blev det tillslut förlust mot serieledande Linköping för Sollentunas herrar. I första set stod inte LVC att känna igen och Sollentuna dominerade och fram till 14-11 i andra så levde förhoppningen om någon stort i Satelliten, men Linköping visar att deras lägre nivå är hög och lyckades spela bra nog för att vinna matchen. Slutresultatet blev 1-3 (25-17, 22-25, 18-25, 19-25).

Kanske var det lite dagen efter för Linköping, för Grand Prix mästarna såg tämligen bleka ut i öppningen av matchen. Luke Smith som visade upp ett bländande anfallsregister mot Falkenberg i GP-finalen stod för 4 raka misstag och fick finna sig i att bli utbytt innan 10 i första set. Tyvärr var det ett dubbelt straff då Arena Satelliten var svinkallt denna dag pga något okänt fel med värmen. Temperaturen var knappt ca 15 grader och det är inte roligt att som hemmaklubb behöva arrangera elitseriematcher under dessa förhållanden.

Utan något vidare servemottag och med ett haltande anfall hamnade Linköping i ett läge de förmodligen inte varit i allt för ofta under hösten. Sollentuna å andra sidan hade ömsat skin rejält efter magplasket i Falkenberg senast och spelade inspirerat. Man har bra floatservar som pressar LVC och lyckas därefter bättre med blockspelet än motståndarna.

I andra set hade Sollentuna ledningen med 8-4 och 14-11 vilket värmde det kalla Arena Satelliten. Här är det rörigt i LVC:s spel, för man har startat med alternativ uppställning och coach Strugnell fortsätter att göra byten för att få igång spelet. Tyvärr förvaltar inte Sollentuna dessa försprång bra och är inte heller tillräckligt skarpa i avgörande lägen. Matchen är tät vilket leder till upphettade diskussioner kring händelser och domslut och Martin “bad boy” Yngerskog ådrar sig ett gult kort, men i ärlighetens namn hade det lika gärna kunnat delats ut i andra riktningen. Linköping vinner det täta och mest välspelade andra set med 25-22.

Sollentuna startar även 3:e set bäst och leder med 8-5 men då vänder matchen framförallt i Albin Erikssons serverunda och LVC spelar 11-3 när det gäller. Det är faktiskt först i 3:e set som Luke Smith gör sitt första poäng i matchen. Härifrån i matchen är det LVC som för och Sollentuna som jagar och i takt med varje poäng så ser LVC mer trygga ut och Sollentuna mer stressat. Fjärde set avgörs ganska tidigt då Linköping drar ifrån 7-8 till 9-16. Sollentuna fightas bra men det räcker inte.

Trots 1-3 förlusten så var det ett steg frammåt för Sollentuna. Linköping hade 9-0 i matcher och bara förlorat 3 set innan denna match, så mot denna bakgrund var prestationen godkänt. LVC visar klara brister som andra motståndare kommer kunna utnyttja, men de visar samtidigt att deras lägre nivå räcker väl till att ta 3 poäng och det imponerar.

Bäst i Linköping var Albin Eriksson som slet ordentligt matchen igenom och 2:e bäste poängplockare. I Sollentuna är det Andreas Grundstedt som från sin centerposition är sylvass i avsluten. Som lag har Sollentuna ett mycket stabilt servemottag men man kan inte förvalta det i anfallseffektivitet där Linköping är det bättre laget enligt siffrorna.

Lars-Göran Eriksson kommenterar matchen så här:

– En mycket possitiv och lovande öppning från oss som lovar gott för vårsäsongen om vi kan fortsätta så. Vi har bra servemottag och visar ett riktigt fighterhjärta, men vi missar chanserna vi har framför allt i andra set. Där hade vi chansen att ta en 2-0 ledning men vi lyckas inte. Linköping har en bred trupp vilket de ska vara glada över för de kan byta ut spelare på nästan varje position och höja spelnivån. Det är en av orsakerna till att vi inte lyckas bättre idag.

Nästa match:

Habo – Sollentuna, söndagen 15 januari kl 16:00 i Habo sporthall

 

foto: Anders Harlin