AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar tar emot serieledande Linköping

Sollentunas herrar tar emot serieledande Linköping på lördag när elitserien i volleyboll vänder inför vårsäsongen. Starten kunde inte blivit svårare då lejonen från Östergötland gått fram som en lie i skördetid under hösten och gjort processen kort med allt motstånd. Sollentuna har tränat bra under speluppehållet och ser fram emot att spela en mycket tuff match. Samtidigt säger vi välkommen till Axel Hermansson som i och med matchen tar steget upp i elittruppen på allvar.

I säsongens andra match mötte Sollentuna Linköping på bortaplan och stor förhoppning låg i luften efter premiärsegern hemma mot Habo. Men Sollentuna blev riktigt överkörda och fick åka hem med en svidande 3-0 förlust trots att man lyckades taktiskt bitvis rätt bra med enskilda moment. Linköping visade redan då att man var höstens lag nummer ett. Åtta omgångar senare när lagen möts igen är Linköping naturligtvis storfavoriter till ännu en seger och något annat vore en sensation i elitserien.

Men alla matcher ska spelas och Sollentuna har tränat flitigt under jul- och nyårshelgen. Efter några tunga avslutande förluster och uteblivet GrandPrix har man tagit steget tillbaka och börjat om igen med sikte på andra halvlek i elitserien. Nu handlar det om en match i taget för att kunna haka på i övre halvan av serien och istället för de många bortamatcherna blir det nu under våren en lång serie hemmamatcher, vilket ger mer möjlighet att fokusera.

I Linköping finns flera spelare att titta lite extra på men passaren Harrison Peacock och vänsterkanten Luke Perry, bägge från Australien, är två spelare som verkligen gjort bra ifrån sig i höst. I Sollentuna var det centrarna Tobias Ericsson och Andreas Grundstedt som kvitterade ut de bättre omdömena under hösten och naturligtvis hoppas hemmapubliken på fortsatt bra spel från dem.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson säger så här inför matchen:

– I bortamatchen blev vi ordentligt utspelade av Linköping. Då kändes det inget vidare men hösten har visat att Linköping är ett riktigt bra lag med ett stort blockspel. Ska vi ha en chans så krävs det att vi hittar vårt spel och spelar med både hjärta och hjärna. Men det blir en riktigt tuff uppgift att försöka rå på serieledarna som bara förlorat 3 set under hösten. Vi ska göra allt vad vi kan för att den siffran dubbleras.

Matchen spelas:

Sollentuna – Linköping, lördagen 7 januari kl 17:00 i Arena Satelliten

Välkommen Axel!

I samband med matchen så välkomnar vi Axel Hermansson officiellt in i elittruppen. Axel, född -90, är en Sollentuna fostrad spelare som har sitt ursprung i laget kring 88-90:orna där bla Peter Jonsson och Lucas Lötbom kommer ifrån. Axel var med och vann JSM-guldet 2009 och har under flera år varit en drivande kraft i utvecklingslaget och spelade senast under hösten i division 1. Axel Hermansson studerar sedan i höstas på KTH och bestämde sig under julhelgen för att kombinationen med studier och elitsatsning fungerar ihop.

Så här säger Axel själv:

– Det är en chans man väntat på länge eftersom jag varit med länge i klubben, men det känns skönt att den kommer. Jag hoppas kunna bidra till laget.

Snillet tillägger:

– Axel är en bra lagspelare som ger allt på träning och det känns extra bra att lyfta upp en sådan produkt från de egna leden.