AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Dags för Ungdoms-GrandPrix

Till trettonhelgen är det återigen dags för Ungdoms-GrandPrix som spelas som en del av tre under GP helgen i Katrineholm. Sollentuna kvalificerade sig till både kill- och tjejklasserna genom att komma bland de 6 främsta lagen i förra årets U19 SM. För killarnas lag är det ändrade förutsättningar medans tjejernas lag är i princip samma som från U19 SM.

 

Sollentunas UGP killar

I U19 SM placerade sig Sollentuna 6:a efter att ha blivit utslagna av segrande Vingåker i kvarten och därefter säkrat en GP-plats i och med vinst mot Lund i placering 5-8. Men från det laget är det inte många namn kvar och det är i grunden ett nytt lag som ställer upp. Detta beror på att Sollentuna har med tre spelare, Fredrik Gewers, Sean Anthony och David Lundin, i den juniorlandslagstrupp som JEM-kvalar samtidigt med UGP men även pga att spelare slutat samt är på utlandsresa. 

Sollentunas UGP lag på killsidan leds i år av Staffan Blomgren och Elias Hjerpe. Laget har tränat lika flitigt som UGP tjejerna under jul- och nyårshelgerna och hur långt dessa 8 träningspass räcker återstår att se. Sollentuna är inte ända laget i killarnas UGP som blir brandskattat på spelare, så mycket kommer att handla om vilket lag som lyckas få ihop bäst lagspel utan landslagsspelarna. Målet för Staffan, Elias och laget är att ta sig till semifinal, vilket betyder minst en vinst i gruppspelet.


Stående: Gustav Kullman, Dimitri Bogdanovitj, Erik Hällgren, Ludvig von Sydow, Sergej Engström, Martin Forsén
På knä: coacher Staffan Blomgren och Elias Hjerpe

Spelschema torsdag 5/1

10:50 Falkenberg – Sollentuna
13:10 Sollentuna – Hylte
17:40 / 19:00 semifinal 1 / 2

 

Sollentunas UGP tjejer

Sollentunas U19 tjejer tog bronset i SM senast men laget minns nog lika mycket den bleka insatsen man gjorde i semifinalen och den missade finalchansen. Med andra ord handlar UGP lite om revansch på sig själva och den inställningen har genomsyrat träningspassen inför turneringen. När bruttotruppen inför JEM-kvalet bantats ner till 14 spelare så visade det sig att Sollentuna endast kommer sakna Gabriella Lundvall samt även Helene Streissler som rest hem till Österrike.

En styrka i Sollentuna VK är dess ungdomsverksamhet och den styrkan syns tydligt då SM och UGP-lag ska tas ut, för det finns fler duktiga spelare än det finns plats för i en 12-manna trupp. Även om Sollentuna hade fått skicka fler spelare till JEM-kvalet hade man kunnat skicka ett slagkraftigt lag till UGP. Nu kommer man med ett lag som är minst lika bra som i U19 SM senast. Hur långt det räcker bestämmertjejerna själva.


övre: Petra Strömwall, Carolina Ljung, Sophie Ågren, Emelie Nordlander, Sandra Hallström
mellan: Silvia Friggeri, Lydia Karlsson, Isabelle Falck, Amanda Linderoth
under: Hanna Lönnqvist, Annie Löfqvist, Klara Kindlund, Diana Lundvall
saknas: Elin Hellström och Anita Nolsjö

Spelschema torsdag 5/1

13:10 Sollentuna – Värnamo
15:40 Kungälv – Sollentuna
17:40 / 19:00 semifinal 1 / 2

Vid gruppseger så spelas sena semifinalen.

På fredagen spelas matcher kl

09:00 placering 5-6
10:10 bronsmatch
11:40 final