AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Segerreferat och en liten julhälsning från SVK D/E

Hösten avslutades med klara segrar och nu vilar vi upp oss nån vecka och laddar upp inför våren 2012.

Match mot Täby 17/12


Seriesegern var klar sen länge så vi valde att sätta ihop en första U-17 SM trupp. Dels för att spela ihop
laget men också för att få lite närmare koll på de aktuella 97:orna. Vi hade 10 spelare på plats varav två
97:or och vi blandade och gav lite grann. Hur vi än blandade så var vi stabila och ganska tunga i anfall.
Slutresultatet blev 25-18, 25-13 och 25-18. Extra stort plus till Sofia L och Hanna H som när dom väl hade vant sig vid
2.24 spelade riktigt bra och onekligen förstärkte sina aktier att så småningom komma med i SM truppen.Match mot Puls 18/12


Den här matchen var en seriefinal och om Puls hade vunnit så hade dom fått samma poäng som vårt E-lag. Det syntes ganska snart at det skulle vi inte låta dom få.
Vi servade helt enkelt ut dom och när det blev spel om bollen så var vi koncentrerade och gjorde det som behövdes för att vinna bollen. De två seten klarades av med 25-9 och 25-13.
Sen kom tredje set, detta tredje set. Servar satt i nät, bollar studsade ner på golvet mellan defens spelare. Det var bedrövligt att se. Vi låg under med 12-5 men tack vare en bra servomgång av Anna L
så var vi i fatt och då tänkte vi att det nog skulle ordna sig, men icke. Förlust med 22-25. Det verkade vara den tändvätska som behövdes och i fjärde så såg spelet riktigt bra ut igen. 25-7 säger det mesta.


Tankar i juletid


Julen närmar sig och det brukar ju vara en tid att blicka lite bakåt på det som har varit men också lite framåt på det som väntar.


Hösten började med att vi slog ihop 95:or och 96:or till en träningsgrupp. Det har på alla sätt funkat väldigt bra. Tempot och standarden på träningen har ökat och vi har nu lyckats bli en sammansvetsad grupp, SVK D/E. När vi bestämde att köra två serielag, två lag i U-17 och två lag i U-19 så hade vi inte klart för oss att allt jämnt krockade på söndagar. Det har varit en logistisk utmaning att få rätt spelare till rätt match men vi har för det mesta lyckats, även om vi ibland endast har kunnat skicka ett lag till U-17/19. Resultatmässigt har det gått bra. Klara seriesegrare i i både Stockholm-Gotland Norra och Södra. Då ska vi komma ihåg att det är första säsongen som 96:orna provar på seniorspel. I U-17 och U-19 så behåller vi våra platser i svart grupp och i U-19 så är vi första rankade.


Under hösten hade vi också framgångar i Tre Kungarslaget i Kungälv. 95:orna tog sig till final i U-19 vilket var väldigt bra med tanke på att man i U-19 faktiskt får vara född 94. 96:orna var däremot äldst i U-17 och Uno hade onekligen visst favoritskap på sina axlar eftersom dom vann redan förra året. Det favoritskapet motsvarades och det enda set som förlorades var i kvarten mot ett norskt lag som enligt den tränaren gjorde sin bästa match nånsin. Sen tyder det på en viss mental styrka att gå in till final för fulla läktare, vara storfavoriter och möta ett lurigt Södertälje och just då prestera den bästa volleybollen på hela turneringen. Dom som var absolut mest nervösa var jag och Peter. Peter vågade inte ens ner till planen…. . Vårt lag Due förlorade flera väldigt jämna set under lördagen vilket tyvärr gjorde att dom hamnade i B-slutspel. Det var ca tre bollar som skiljde från åttondel. Under Söndagen gick det betydligt bättre och samtliga matcher vanns.


Om vi nu tycker att vi har haft en händelserik höst så finns det kanske ännu mer att se fram emot till våren. Seriespel , Slutspel i Stockholm Cup U-19 och U-17 och inte minst Sm kval och förhoppningsvis SM – Slutspel för U-17. Logistiken lär inte bli mindre krävande till våren…..


Från oss alla i träningsgrupp SVK D/E till samtliga lag och ledare inom Sollentuna Volley en riktigt GOD JUL och till alla SVK:are som ska till Katrineholm – LYCKA TILL!