AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas herrar avslutar höstsäsongen med bortamatch mot Falkenberg

Sollentunas herrar avslutar med bortamatch mot Falkenberg på söndag. Det är en match mellan två lag i elitserien som spelat mer matcher mot varandra än de flesta de senaste 18 månaderna. För Sollentuna är det en viktigt match ur två aspekter, där det dels handlar om att kunna haka på i toppen av elitserien och dessutom om att kunna ta en plats i Grand Prix som spelas under trettonhelgen.

Sollentuna och Falkenberg har förutom grundseriens hemma/bortamatcher även mött varandra i elitserien slutspel såväl säsongen 09/10 som 10/11. Dessutom möttes man i GP-finalen 2011 och nu sist i finalen i Svenska Cupen. Respektive coacher har små möjligheter att plocka upp några kaniner ur hatten då det är lag som känner varandra bra. Mycket handlar om dagsformen men även vem som förvaltar de chanser som uppstår i varje set. Finalen i Svenska Cupen var ett tydligt exempel på det där Sollentuna låg under 1-2 och 6-11 men lyckades vända matchen.

Falkenberg har drabbats av ett bakslag av det tråkigare slaget då deras bäste poängplockare Kyle Gramit skurit upp handen ordentligt på en reklamskylt under match i Vingåker. Naturligtvis ger det Sollentuna en fördel om han inte spelar på söndag, men att få fördelar pga olyckor av detta slaget är inget Sollentunas herrlag önskar. När det gäller just Falkenberg så är de förmodligen elitseriens bästa lag på att kunna byta ut en spelare och ändå få det att inte påverka spelet, så Kyle Gramits medverkan eller inte har inte så stor inverkan på matchutgången.

Sollentuna fick sig en tankeställare senast i bortamatchen mot Örkelljunga där man aldrig kom in i matchen. I veckan har man bitit ihop och fokuserat på att förbereda sig så bra som möjligt och ner till Falkenberg reser ett lag som gärna ser till att vinna två gånger på rad mot regerande Svenska Mästarna.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson säger så här inför matchen:

– Det är en viktig match men mest beroende på tabelläget i elitserien. Vinner vi hakar vi på i toppen medan om vi förlorar hamnar i den oerhört jämna mitten delen i tabellen. I och med att det är så jämnt har kampen om att få börja på hemmaplan redan i slutspelets kvartsfinal startat och där är varje poäng viktig. Förlorar vi glider Linköping och Falkenberg ifrån i toppen. Vinst mot Falkenberg ger oss också en plats i Grand Prix men det är ett underordnat mål på söndag. För att vi ska vinna krävs det att vi spelar stabilt från början till slut för vi kommer inte få mycket gratis på deras hemmaplan. Falkenberg har en trogen volleybollpublik och det ska bli kul att kliva in i Falkhallen i sista matchen innan jul.

Matchen spelas:

Falkenberg – Sollentuna, söndagen 18 december kl 17:00 i Falkhallen, Falkenberg