AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Helg med lite blandat resultat för träningsgrupp SVK D/E


 


Återigen en väldigt aktiv Söndag. (Varför går inga matcher/turneringar på lördagar?)

 


 


StockholmsCup för U-17


Först ut var vårt lag som spelade U-17 Stockholmscup i Solna och målet var som vanligt att hänga kvar i Svart Grupp.
Det målet uppnåddes genom två ganska dåliga insatser och två relativt bra insatser. Det vi behöver träna på är grundspelet, framför allt framspel. Både servemottagning och framspel av gratisbollar. När det väl fungerar blir vi ganska skarpa vid nät.


Ännu mer defensträning under kommande vecka och på andra sidan jul med andra ord.Match mot Vingar B i Forsgrenska


Vi fick ta över en match från C-laget eftersom dom hade svårt att få ihop lag. Precis som vi själva inte fick ihop lag till Ålandsmatchen då vi fick en del sena återbud. Skillnaden var att C-laget var ute i lite bättre tid och behövde då inte lämna WO.


Nåväl, Vingar B var redan klara tvåor i DIV 2 Nordöstra efter vårt eget C-lag. Matchen mot våra C-tjejer var också ganska jämn om man tittar till set siffrorna 25-18, 26-24,28-26, så vi förväntade oss tufft motstånd och tufft blev det. Vi fick nu för första gången i år träffa på ett lag med bra block, bra försvar och tunga kantanfall. Det satte myror i huvudet på oss
och vårt spel blev spänt. Många av våra normalt så duktiga servare missade en del och smashar satt ofta i block. Första set förlorades med 18-25 och andra blev ännu värre. Nu funkade inte servmottagningen heller. Förlust med 11-25. Nåväl, i sidbytet sa vi att vi iallafall skulle gå in och ge järnet och se där, nu blev spelet bättre. Pressade servar satte äntligen lite press på deras mottag och våra smashar började slås lite smartare. Det innebar att vi faktiskt var i ledning med tre, fyra poäng hela vägen till slutet då vi tappade igen. Förlust även i sista set men denna gång med 22-25 och med ett bättre spel så stämningen var lite gladare.


Hanna fick en Ros efter att ha blivit utsedd till vår bästa spelare av motståndarna men jag skulle nog också vilja ge Camilla en ros för hennes fantastiska defens genom hela matchen.Match mot Lidingö i Gångsätrahallen


På kvällen var det dags för match mot Lidingö. Lidingö fick 2 set i förra mötet så även här skulle det bli ganska tufft. Dom hade dessutom fått ytterligare en duktig spelare sen vårt förra möte. Eftersom vi var lite tidiga hann vi med att se slutet av matchen mellan Uppsala och det så anrika Lidingö. Lidingö en klubb som abonnerade på SM guldet för herrar från 1966-1981. Nu ser det väl lite annorlunda ut och Uppsala vann ganska klart. Men vår damlagstränare Daniel Glimvert, som spelar i Lidingö, klapp in några smashar i sista set som impade på tjejerna på läktaren.


Om våra tjejer sen impade på Daniel får han väl själv tala om, men från mitt håll såg det relativt bra ut från början. Koncentrerade servar, relativt bra avslut och bra defens. Första två seten ganska klara 25-16 och 25-18. Sen kom tredje sets problem. Man tar första två relativt enkelt och man tror att resten ska gå av sig själv. Det funkar aldrig i volleyboll. Man kan aldrig bara spela av en match. Det funkar kanske i den betydligt enklare sporten fotboll men inte i volleyboll. Halvljummen servmottagning leder till sämre pass som innebär sämre avslut. Allt hänger ihop. Följaktligen förlust i tredje set 22-25 och klart underläge en bit in i fjärde. Vid underläge 13-17 tar vi en timeout, eller rättare sagt två eftersom coachen i sin iver glömde hälften av det han skulle säga i den första så det fick bli en till. Det hade i vart fall önskad effekt. Helt plötsligt var det ett annat fokus och vi visade vad vi kan. Härlig vändning från 13-17 till seger 25-22.


Seriesegern är nu glasklar för SVK D. Vi har 20 p och tvåan Lidingö har 10 p. Det återstår en match mot Täby nu på lördag men den kommer inte att ändra så mycket, så vi kommer låta en första U-17 SM trupp spela den.


För SVK E är det lite mer av en seriefinal mot Puls som väntar på söndag. Vi har 18 p och Puls har 15 p.