AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för Sollentunas Herrlag mot Örkelljunga

Det blev förlust för Sollentunas herrlag borta mot Örkelljunga med 1-3 (17-25, 21-25, 25-22, 22-25).

foto: Tage Olsin, Olsin sportfoto

 

 

Det blev inte den match Sollentuna tänkt sig på bussen ner. Örkelljunga har mer vilja och bättre skärpa i anfallsspelet vilket tillsammans med 5 rena servess avgör första set. Sollentuna har det kämpigt i servemottaget och ligger under direkt med 8-4. Vid 11-16 så drar ÖVK ifrån i stället för att Sollentuna skapar kontakt. I andra set leder Sollentuna först men efter 15 är det Örkelljunga igen som lyckas dra ifrån och vinner ett långt jämnare set.

Efter tiominuterspausen så har Sollentunas herrar hunnit samla sig lite och leder setet igenom, även om det blir tajt på slutet. I det tredje setet är rollerna omvända, för det är ÖVK som kämpar i servemottaget och Sollentuna som har skärpan i avsluten. Det fjärde setet är det jämnaste och det är först vid 18 som Örkelljunga lyckas skaffa sig övertaget. Istället för ett skiljeset så försvinner matchen i fjärde set. Dyrbara poäng missas med ett par bollar.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar förlusten:

– Örkelljunga var det bättre laget idag och vi ska inte försöka förklara bort förlusten. Tyvärr lyckas vi inte komma upp i en nivå som skulle behövts för att utmana Örkelljunga. De första två seten är vi passiva och missar mycket. När vi sedan tar tredjeset och skulle kunna få momentum i matchen så har vi inte styrkan att hålla nivån som behövs hela fjärde setet. En förlust i fel match vid fel tillfälle.

Nästa match:

Falkenberg – Sollentuna, söndagen 18 december kl 17:00 i Falkhallen, Falkenberg