AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Revansch för Draget

Sena matchen i B-hallen på söndagen var derbyt mellan Sollentuna C och Sollentuna B i Division 1 Nordöstra herrar. Likheten är att lagen spelar för samma klubb medan skillnaden är sisådär en 20 år i genomsnitt. Sist vann det yngre C laget med 3-2 men i denna match tog det mer seniora B laget, alias Draget, revansch med 3-0 (25-19, 25-22, 25-23)

C lagets vinstmatch i början av november hade satt sina spår hos Draget och det var ett märkbart laddat gäng som startade inspiken. Resultatet blir ett underläge för killarna i C laget som de kämpar för att räta upp under hela första set och vid 15-17 så känns uppgiften inom räckhåll. Tyvärr gör man för många egna misstag fördelat på de flesta moment och det blir aldrig en rafflande avslutning i första set.

Men däremot startar andra set bra med 5-1 och 9-3 ledning. Här vågar C-laget utmana lite mer och lyckas också få till anfall mot singelblock lite mer, vilket bla unge Victor ska ha credit för. Det blir därefter jämnt hela vägen och om Draget kanske kännt att de hade greppet i första set så ser de i detta läge inte lika säkra ut. Vid 19-19 rycker C-laget till 22-19 och alla i hallen börjar nog känna att detta är en klassisk femsetsmatch. Två olyckliga bollberöringar följt av ett servess från Dragets Tobias Zetterlund mitt på baslinjen gör att det står 22-22. I detta läge låser sig spelet för de yngre C laget och man tappar 3 raka bollar till och konfronteras nu med ett jobbigt 0-2 underläge. Men 3-2 vinsten inleddes även den med ett 0-2 underläge så hoppet var inte borta.

Tredje set innehåller tyvärr för mycket enkla förlustbollar, såsom avsaknad av blockupptäckning och kommunikaionsmissar på enkla försvaraktionr, som leder till ett ständigt kämpande i underläge. Men C laget kämpar sig ikapp och vågar anfalla i tuffare lägen och gör setet helt jämnt i slutet med 21-21. Vid 22-22 har man nästan vunnit en poäng men “gubbarna” i Draget visar att revanschlusten var riktigt stor och uppvisar en imponerande offervilja i försvarspelet och lyckas vinna den bollen och ytterligare en till. Därefter lyckas C laget sideouta till 23-24 men åker på en oturligt block-ut slag som avslutar matchen.

Det var en match där C herrarna var nära i två set och där man kanske borde vunnit ett av dem, men det var samtidigt en match där Dragets vilja till revansch var den starkare viljan. I tighta set har man inte råd med alltför många misstag och det blir de yngre lagets fall i denna match.