AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B damer avslutar höstserien med en seger

Sollentunas B damer avslutar höstens Division 1 Nordöstra med en övertygande seger mot Uppsala där man lyckas spela i det övre registret i en viktig match tre set i rad. Slutresultatet blev 3-0 (25-22, 25-15, 25-18) och tack vare det är man faktiskt klara för Vårettan som bästa tvåa i Norra/Nordöstra serierna.

Första set inleds lite skakigt och man hamnar faktiskt under med hela 2-8, men det beror mest på egna misstag och när man justerar skärpan i alla moment så vänder siffrorna och man är ikapp vid 12-12. Därifrån drar B damerna ifrån till 18-12 och det är starka serverundor av bla Elin och Sophie som bäddar för att dryga ut ledningen. Uppsala repar sig och forcerar på sin vänsterkant där Sollentuna har lite svårt att få tätt i blocket. Så nära som 20-22 kommer Uppsala innan B damerna tar hem första set.

Andra set består av två omgångar med bra flyt för Sollentuna där man först går ifrån till 10-6 och därefter drarifrån till 19-13. Denna andra gången är det i Anitas serve som Uppsala pressas och hamnar i svåra lägen. I detta set hade Sollentuna fått till blocket och bland annat stängt till Uppsalas vänsterkant ganska ordentligt.

Med 2-0 i set fanns risken för en ljumare inställning och fokus i det berömda tredje setet. B damerna tar en 6-3 ledning men därefter blir det jämnt igen vid 10. Men vid 13-13 så kommer rycket som ger set- och matchseger och den kommer i Annies serve där 13-13 blir 20-14. 

Sollentunas B damer gör en bra insats i en viktig match och lyckas dessutom hålla fokus och nivån uppe som leder till seger i tre raka set. Med vinsten har man endast tappat 4 poäng i höstens Division 1 Nordöstra vilket är klart godkännt. Det var nära att man bortaslog Vallentuna men och andra sidan fanns det matcher där poängförlusten lurade runt hörnet och undgicks med liten marginal. Ledning 2-1 men underläge 22-24 i fjärde set mot Stjärnfall är ett exempel och underläget 19-22 i förstaset borta mot Uppsala är ett annat.

I och med andraplatsen och poängställningen så får Sollentunas B damer som bästa 2:a i Division 1 fylla ut den vakanta platsen i Vårettan Norra. B damerna kommer att ställas mot Jomala, Solna, Vallentuna och Skellefteå efter nyår. Det blir tuffa matcher alla som kräver spel på samma nivå som mot Uppsala idag.