AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger med 3-2 för Sollentunas Damer

Att Ljungby är ett lag med kvaliteter har man visat genom att inför lördagens match ha tagit två segrar under höstens elitserie. Segern satt hårt inne och det krävdes en femsetare för att skilja lagen åt. Det en 3-2 seger med (25-20, 18-25, 25-15, 14-25, 15-11) och 2 poäng till Sollentunas damer i den viktiga matchen mot nykomlingen Ljungby.

 

Matchen utvecklades till en svängig historia där lagen turades om att hålla i taktpinnen och det blev därmed ganska stora siffror i seten och inget set blev egentligen poängmässigt jämnt. Första set kontrolleras av Sollentuna genom att man sätter bra press på Ljungby genom sin serve. Det medför att Ljungby till stora delar får klara sig utan sitt anfallsspel i mitten och blir lite för lättlästa för Sollentuna. Setet komfortabelt till Sollentuna med 25-20.

I andra set svänger matchbilden totalt och Sollentuna gör väldigt mycket egna misstag och har dålig press på sin serve. Ljungby spelar stabilt setet igenom och är effektiva i sitt mittenanfall där man är svårstoppade. Sollentuna är med till 18-18 där Ljungby tar sju raka poäng. Setet slutar därmed 25-18 i Ljungbys favör och det är 1-1 i set inför den långa pausen.

Efter pausen är det tredje setet en kopia av det första medan det fjärde påminner mycket om det andra. Skillnaden i det fjärde setet är att Sollentuna inte är med från börjar vilket gör att siffrorna skrivs till hela 25-14 till Ljungby.

Det femte börjar bra för Sollentuna som snabbt rycker åt sig en liten ledning. 8-5 vid sidbytet ökas på till 11-6 samt 13-7. Här slappnar Sollentunatjejerna av en aning och Ljungby putsar siffrorna till 15-11 i Sollentunas favör.

Kommentar från tränare David Ottosson:

– Vi har svårt att föra matcher genom vårt anfallsspel och idag handlar det mycket om serve och servemottagning. När vi sätter press på Ljungby genom bra serve så får vi några poäng av dem vilket gör att vi kan vinna seten. Jag tycker att vi på det hela gör en bra insats idag förutom fjärde set där vi har för mycket egna misstag.

De två poängen gör att Sollentuna passerar Ljungby i tabellen och går upp på en sjunde plats, två poäng bakom Hylte/Halmstad.

Nästa match:

Gislaved – Sollentuna, lördagen 17 december kl 14:00 i Gisle sportcenter, Gislaved