AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

D och E på nya äventyr

SVK D/E är fortfarande obesegrade och nu börjar det lukta serieseger för båda lagen.


 


 

Match mot Västerås


På söndagen spelade SVK D mot Västerås och vann säkert med 3-0. Vi spelade stabilt med få misstag och då hade Västerås inte mycket att hämta. Setsiffrorna 25-8, 25-19 och 25-19. Extra kul att Camilla gjorde comeback efter sin långa frånvaro p.g.a sin skadade rygg. Diana gjorde ett bra jobb som libero då hon var skadad i tummen. Vi försökte också hitta några snabba bollar i mitten på Lola och Bella. Det får vi träna vidare på. Det bästa med matchen var att vi var fokuserade hela matchen och höll nere de egna misstagen.


Match mot Stockholms Vingar


En nervös inledning av matchen där båda lagen radade upp misstag. Ofta fick Svk fram bollen till ett anfall, men när anfallet inte blev tillräckligt vasst kom bollen tillbaka med underliga returer. Det här överraskade och gjorde då att framspelen inte blev tillräckligt bra, vilket gav svåra lägen för Ann att passa på, vilket i nästa läge gav lite för svaga anfall. Halvvägs in i matchen började Svk få bättre ordning på spelet, samtidigt som servarna gav snabba poäng. Setet vanns ohotat med 25-20.


Andra set och återigen nervöst spel, Natalja fick springa runt och hämta andra-bollen lite överallt på banan. Underläge med 14-7 mest pga svårigheter i första slaget (framspelet) även ett antal missade servar gjorde att bollen skänktes över för snabbt. En stark forcering i slutet av setet gav först 20-20 och sen ett litet ryck fram till 24-22, och stängning av setet på 25-23 (puh!).


Tredje set startade med en servekavalkad och sen vassa anfall. Här började framspelen sitta i händerna på Ann, vilket öppnade för många centerpoäng, roligt att se! Matchen började kännas vunnen och Svk gick lätt fram och avslutade med ett serve-ess till 25-10.


 Ett stort tack till Annika som hoppade in som extra coach då Olga och Ulf var bortresta.