Förlust på mållinjen för Sollentunas C herrar

Sollentuna C har under hösten blandat högt och lågt, vilket man även gjorde i söndagens match mot Järnboås. I sina bästa stunder visar unga SVK C att man kan matcha samtliga lag i division 1 nordöstra. Dessvärre saknas den stabilitet som krävs för att klättra i tabellen. Trots en 2-0 ledning blev det tillslut en förlust med 2-3 (25-22, 25-20, 10-25, 17-25, 13-15).

Efter en något trevande inledning i första set där Järnboås direkt vann de första tre bollarna satte SVK C hård press på gästerna med framförallt tufft servande. Marcus Forsgren styrde laget förtjänstfullt från sin passarposition och lyckades få bra utdelning i anfallsspelet.
SVK C starka spel höll i sig i andra set medens Järnboås såg ut mer och mer som ett slaget lag med stor andel egna misstag, framförallt i servemottagning då SVK C presterade sin bästa servematch för säsongen.

Till det tredje setet byttes det friskt i SVK Cs uppställning. Dessvärre gick laget inte att känna igen i detta set och enkla misstag i kombination med ett svagt anfallsspel ledde till en stor ledning för Järnboås, en ledning som de rutinerade gästerna aldrig släppte. Ett uppgivet SVK C förlorade setet stort och lyckades precis ta sig upp på tvåsiffrigt innan sidbyte. Tredje set enkelt till Järnboås med siffrorna 25-10, ett set som går till historien som det sämsta setet som SVK C presterat under höstens seriespel.

Till fjärde set gick SVK C tillbaks till en lite mer van uppställning men föga hjälpte detta då Järnboås, stärkta av ett fint tredje set, visade varför man just nu ligger tvåa i tabellen. Gästerna minimerade sina egna misstag samtidigt som man skärpte till sig i anfall jämfört med första halvan av matchen. SVKC uppträder alltmer stressat och gör alltför många enkla misstag vilket leder till ännu en setförlust.

Femte set inleds mycket trevande och svagt från SVK Cs sida med dålig skärpa i anfall samt en allt sämre servemottagning. Laget ligger under med hela 2-8 vid sidbyte och det var inte många i publiken som förväntade sig något annat än en stor förlust i även detta set. Laget inleder även andra halvan av femte set trevande men med hjälp av starka servar från Elias Hjerpe i kombination med ett alltmer taggat lag så hämtar laget faktiskt in hela Järnboås försprång och går sånär segrande ur matchen. Matchen avslutas dock med ett par mindre handlingar från SVK Cs sida vilket leder till en knapp setseger för Järnboås med 15-13.

Matchen slutar till slut med 3-2 seger i gästernas favör (25-22, 25-20, 10-25, 17-25, 13-15). Förlusten innebär att SVK C behåller sin femteplats i tabellen medens Järnboås klättrar upp till en andraplats.

SVK C fick idag återigen hjälp från Peter Hodor, som med sitt liberospel alltid höjer laget minst ett snäpp. Johan Silhammer visar upp ett anfallspel som stundtals håller mycket hög klass även om han precis som laget fick det tuffare i andra halvan av matchen. Lagets som helhet har blivit bättre och bättre under hösten men tyvärr så saknas den stabilitet som krävs för att vinna fler matcher på denna nivå.

Nästa söndag är det derbydags då SVK B (Draget) kommer på besök till B-hallen. Matchstart 17:00. Ska SVK C gå segrande ur kampen även denna gång (förra matchen slutade med en knapp 3-2 seger till C-laget).